Gazete Vatan Logo

Günde bir damacana su içiyor, içmezse ölecek

Almanya’da mimarlık yapan 36 yaşındaki Marc Wübberhorst yakalandığı ‘şekersiz diyabet’ hastalığı nedeniyle her gün 20 litre su içmek zorunda kalıyor.

Günde bir damacana su içiyor, içmezse ölecek

Almanya’da mimarlık yapan 36 yaşındaki Marc Wübberhorst yakalandığı ‘şekersiz diyabet’ hastalığı nedeniyle her gün 20 litre su içmek zorunda kalıyor. Sürekli susayan Wübbenhorst, bu durumu 1 saat dahi dikkate almaması durumunda kendisini ölüme götürebilecek şiddetli dehidrasyon septomlarını yaşamaya başlıyor. Annesinin de aynı hastalıktan muzdarip olduğunu kaydeden mimar, güne su içerek başlayıp gün içerisinde de sürekli yanında su ile yaşamak zorunda. Geceleri de şimdiye kadar üst üste hiç iki saat uyumayan mimar, gece her iki saatte bir uyanarak su içip tuvalet ihtiyacını gideriyor.

Tuvaletten çıkmıyor

Günlük hayatta yaşadığı bu hastalık, Wübbenhorst’un hareketlerini de oldukça kısıtlıyor. Sürekli su içme zorunluluğu nedeniyle gün içerisinde en az 50 kez tuvalete çıkmak durumunda kalıyor. Alman mimarın, çok fazla su içmemeye de dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü aşırı su vücudun ihtiyacı olan mineral tuzları seyrelmesine neden oluyor. Suyun aşırılığı durumunda sinir sisteminin hücrelerine anormal şekilde sızıp serebral ödem oluşmasına neden olabilir

Haberin Devamı