Gazete Vatan Logo

Günde 100 aile göç ediyor

Sokağa çıkma yasağının 6 kez uygulandığı Mardin’in Nusaybin ilçesinde, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın birkaç gün önce yaptığı açıklamadaki, “İdil dışında Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikat, çukurlar var ve bunlar kaldırılacak” sözleri yeniden sokağa çıkma yasağı konulacağı şeklinde değerlendirildi. Başlatılacak olası operasyon öncesi, özellikle PKK’lıların hendek kazıp barikat kurduğu mahallelerden her gün yaklaşık 100 aile ayrılıyor.

Günde 100 aile göç ediyor

Nusaybinliler, olası sokağa çıkma yasağının Cizre’deki gibi uzun sürebileceği ve can güvenliği endişesinden dolayı ilçede, barikatların olmadığı mahalle ve köylerdeki akrabalarının evlerine sığınıyor. Köylerde akraba ve yakını olmayanlar da çevre il ve ilçelere taşınmak zorunda kalıyor. Göç nedeniyle ilçe otobüs terminalinde de yoğunluk görülüyor. İlçe sakinlerinin alabildikleri ve yanında taşıyabilecekleri ev eşyaları ile ilçeden göç ettikleri gözleniyor.

1 polis yaralandı

Nusaybin’in Çağ Caddesi üzerinde önceki gece devriye görevi yapan zırhlı polis aracına PKK’lı teröristlerce, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralı polis memurunun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Cumhuriyet Caddesi’nde de PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, devriye gezen zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda ev ve iş yerinde hasar oluştu. Dün çıkan olaylarda ise bir çocuğun öldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

9 PKK’lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de 13 Şubat günü güvenlik güçlerine bir evden ateş açılması üzerine çıkan çatışma sonucunda 3 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini ve yapılan aramalarda 6 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 31 PKK’lı teröristin cesedinin bulunduğunu açıkladı. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 659 olduğu bildirildi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ise devam eden operasyonda 6 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 196 olduğu bildirildi.