Gazete Vatan Logo

Güncellemede ‘hafif’ten geri adım

Özel Tüketim Vergisi’nin yeniden indirilebileceğinin sinyali verildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hafif ticari araçta yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) yeniden indirilebileceğinin sinyalini verdi. Bakan Ergün, “Bu ÖTV artışının iyi gözlemlenmesi lazım. Otomobil ile hafif ticari araç arasındaki haksız rekabeti ortadan kaldıracak etki meydana getirir mi getirmez mi, bu uygulamayı 3-5 ay görmemiz lazım. Uygulamayı gördükten sonra belki hafif ticari araçla ilgili ÖTV artışı konusu gözden geçirilebilir” dedi

Otomotivde Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) yükseltilmesi sadece lüks otomobilleri etkilemedi. Hafif ticari araçta, ÖTV’nin yüzde 10’dan 15’e çıkması Avrupa’nın en büyük hafif ticari araç üssü konumundaki yerli üreticileri de vurdu. Otomotiv şirketleri yeni yatırımlar öncesi ÖTV artışına isyan ederken, hükümet kanadından vergi indirimi için sinyal geldi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “ÖTV artışı hafif ticari araçların üretimini, satışını, iç pazardaki dengelerini, otomobille arasındaki ilişkiyi nasıl etkileyecek, bunu 3-5 ay bir görmek lazım. Ondan sonra bir gözden geçirme olabilir” diye konuştu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bilgi Teknoloji Proje Yarışması (BİLTRONİK) ödül töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün, otomotiv sektöründeki ÖTV artışının Otomotiv Strateji Belgesi ile çelişmediğini kaydetti. Ergün, ÖTV artışının Türkiye’nin üretmiş olduğu otomobil segmenti ile ilgili olmadığını dile getirerek, bu ÖTV artışının nedenlerinin Maliye Bakanlığı’nca açıklandığını anlattı. Otomotivdeki ÖTV artışını ağırlıklı olarak cari açıkla ilgili alınan önlemler çerçevesinde görmek gerektiğine işaret eden Ergün, bununla lüks oto ithalatının önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi.

Bakan Nihat Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ticarinin yüzde 70’i yerli

“Belki burada tartışılacak olan konu hafif ticari araçlardaki ÖTV artışıdır. Zaten bu açıklanırken de ’cari açıkla ilgili olmadığı, hafif ticari araçla otomobil arasındaki makasın kapatılmasına dönük olduğu’ şeklinde açıklandı. Otomobillerde yüzde 70 ithalat var. Biz onun için otomobilde üretimin artışını yeni model ve markaların hem yatırım yapmasını hem de üretimi artırmalarını Türkiye’de de bir marka model ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü yüzde 70 ithal otomobil kullanıyor Türkiye’de otomobil sahibi olmak isteyenler. Sadece Türkiye’de üretilenlerin yüzde 30’unu tüketiyor. Karşıdan baktığımızda hafif ticari araçlarda bunun tersi, yüzde 70 Türkiye’de üretilen hafif ticariler kullanılıyor.

Bu ÖTV artışının iyi gözlemlenmesi lazım. Otomobil ile hafif ticari arasındaki haksız rekabeti ortadan kaldıracak etki meydana getirir mi getirmez mi, bu uygulamayı bir görmemiz lazım. Uygulamayı gördükten sonra belki hafif ticari araçla ilgili ÖTV artışı konusu bir gözden geçirilebilir. Ama ’Otomotiv Strateji Belgesi’ne uygun olmayan bir vergi artışı oldu’ diye genel olarak düşünmek doğru olmaz. Bütün strateji belgelerinin temel yaklaşımlarından bir tanesi de cari açığa neden olmamaktır. Cari açığa neden olacak bir stratejik bakış açısı olmaz Türkiye’de, strateji belgeleriyle bu yönüyle çelişmez.”

Deprem vergisi diye vergi yok

BİLİM, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarından sonra, ’deprem vergilerinin’ bütçedeki konumlandırılmasıyla ilgili” soru üzerine şunları kaydetti:

“Deprem vergisi’ diye bir vergi yok. Zaten ortada olan vergi Özel İletişim Vergisi. 1999 yılında depremden sonra konulmuş bir vergidir. Türkiye’nin bütün vergi gelirleri bütçe içerisinde kayıtlıdır. Dolayısıyla bütçenin hangi amaçla harcandığı da TBMM’de Plan Bütçe Komisyonunda net olarak ortaya konulmaktadır. Dolayısıyla ’deprem vergisi’ diye özel bir vergi bütçe kalemleri içerisinde zaten yer almıyor.”

Hafif ticaride Avrupa’nın en büyük üssüyüz

Türkiye, Fiat Doblo, Fiat Fiorino, Ford Transit ve Ford Transit Connect projeleriyle Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim merkezi konumunda bulunuyor. Geçen yıl Türkiye’de toplam 1 milyon 124 taşıt üretilirken, bunun 491 bin 163 adedini hafif ticari araçlar oluşturdu. Türkiye üretimin yanı sıra pazar büyüklüğü olarak da Avrupa’da ilk 3 arasında yer alıyor. Geçen yıl 251 bin 129 hafif ticari araç satılırken, 2011’in ilk 9 ayında 190 bin 125 adetlik satışa ulaşıldı. Türkiye’de satılan her 10 hafif ticari araçtan 7’si Ford Otosan ve Tofaş fabrikalarında üretiliyor.

1 gecede 1.750 lira fark

ÖTV artışı sonrası hafif ticarilerin fiyatı 1.750 lira arttı. Ancak kampanya yapan şirketler bu farkı şimdilik tüketicilere yansıtmadı.

‘Yerli oto’da gündeme gelen Saab’ı 100 milyon euroya Çinliler kaptı

Otomotiv Sanayi Derneği’nin (OSD), Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e sunduğu ‘yerli otomobil’ projesinin 2.5 milyar euroluk yatırım maliyeti sektörde tartışılırken, 60 yıllık efsane otomotiv markasının sadece 100 milyon euroya el değiştirmesi de kamuoyunda geniş yankı bulacak. İsveçlilerin Volvo’yla birlikte yarattığı efsane otomotiv markalarından Saab da Çinli oldu. Çinli Youngman ve Pang Da ortaklığı, uzun yıllardır varlık gösteremeyen, satışları 30 bin adede kadar gerileyen Saab’ın sahip olduğu Swedish Automobile’in yüzde 100 hissesini 100 milyon euroya (141.8 milyon dolar) satın aldı. İsveç gazetesi Svenska Dagbladet gazetesi ise Pang Da ve Youngman’in 1 hafta önce Saab’a sadece 21.9 milyon euro (30.4 milyon dolar) önerdiğini yazdı.

Babacan ‘Saab eski marka’ demişti

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yerli otomobil üretiminin tartışıldığı son dönemde zordaki Saab’ın alınmasıyla ilgili olarak şu görüşleri dile getirmişti: “Eski ve yerleşik bir marka hem ucuz hem de tanıtımı kolay olacaktır ancak bir çok zorluğu da beraberinde getirecektir. Böyle eski bir marka satın almak görünen aynı zamanda göremeyeceğiniz süpriz riskleri beraberinde getirebilir. Yani sendikal sorunları, o ülkenin yasal problemleri karşınıza gelebilir. O nedenle belki biraz pahalı olabilir ama herseye sıfırdan başlamanın en doğrusu olduğunu düşünüyoruz. Biz bir Türk markası yaratmak istiyoruz. Yoksa dünyada Saab gibi çok marka var.”

Haberin Devamı