Gazete Vatan Logo

Gümrüklerdeki yoğunluk bitecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 180 günlük eylem planında gümrüklerdeki işlemlerin hem vatandaş hem de iş dünyası açısından hızlandırılmasına dönük adımların da yer alacağını söyledi.

Gümrüklerdeki yoğunluk bitecek!

Gümrüklerdeki laboratuvar işlemlerinin tekleştirileceğini, bunun da bekleme sürelerini yarı yarıya azaltacağını kaydeden Tüfenkci, "Bu konuda 19 bakanlık devreye giriyor. Onları bir havuza alacağız. Bu tür işlemlerin tek bakanlığın koordinasyonunda yapılması gerekiyor" dedi.

Bazı gazetecilerle sohbet eden Tüfenkci, yaz ayları nedeniyle özellikle Kapıkule'nin çok yoğun olduğuna dikkat çekerek, "Ön beyan sistemini hayata geçirdik. Adam evinden çıktığında, sınır kapısına yaklaştığında cep telefonundan siteye girip beyanlarını dolduruyor. Beklemeden pasaport bilgilerini vererek hızlı geçiyor" dedi. Kapılarda tam otomasyona geçme projelerinin de bulunduğuna dikkat çeken Tüfenkci, "Bizim ve diğer bakanlıkların bütün yazılımlarını birbirine entegre edeceğiz. Böylece kağıdı azaltarak iş ve işlemleri artırmak istiyoruz" diye konuştu.

(Sabah)