Gazete Vatan Logo

Gulyabani vizeleri erteletti

Karaman’da yurtta kalan üniversitelilerin gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü birinin uyandırıp, Arapça bir şeyler söyleyerek, ‘Sıra sizde’, Öleceksiniz yazılı notlar bıraktığı öne sürülmüştü. Öğrenciler korkunca Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, vize sınavlarını erteledi

Gulyabani  vizeleri erteletti

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı 10 katlı 1400 öğrenci kapasiteli Nefise Sultan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerden bazıları, gece odalarına giren siyah giyimli ve yüzü saçlarıyla örtülü bir kişinin kendilerini uyandırıp, Arapça bir şeyler söylediğini, ‘Sıra sizde’, Öleceksiniz yazılı notlar bıraktığını öne sürerek, fenalaşmıştı. Bunu duyan diğer öğrencilerden de korkup sinir krizi geçirenler oldu. 8 öğrenci hastaneye kaldırılırken, çok sayıda öğrenciye de ambulansta müdahale edildi.

‘Yurtta kalanlar yaptı’

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada söz konusu olayda yurda dışarıdan yabancı bir kişinin girmediği belirtilerek, “İddialara konu eylemin, yurtta kalan öğrencilerin maksadını aşan bir girişimi olduğu tespit edilmiştir” denildi. Ayrıca konunun incelenmesi içinde müfettiş görevlendirildiği bildirildi.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi de yurtta çıkan olaylar nedeniyle dün yapılacak vize sınavlarını iptal etti. Bu olayın ardından önceki akşam saatlerinde çok sayıda öğrencinin valizleriyle birlikte yurdu terk ettiği görüldü. Paniğe neden olan olayla ilgili 200’e yakın öğrencinin ifadesine başvurulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı