Gazete Vatan Logo

Gülümse İstanbul!

Beyoğlu'nda 100 bin pembe balonla gelen neşe!

BEYOĞLU'ndaki İstiklal Caddesi'nde gezenlerin başına bugün gökten, üzerinde "Gülümse İstanbul" yazılı, gülen insan yüzlerinin çizili olduğu balonlar yağdı. Simurg Turizm Yatırım ve Lush Hotel tarafından düzenlenen ve 100 bin pembe balonun uçurulduğu etkinliğin, insanların gülmeyi unuttuğu düşünülerek yapıldığı belirtildi.

Bugünün, "Şaka günü" olarak da bilinen "1 Nisan" olduğundan haberdar olanlar, bunu ilginç bir şaka olarak değerlendirdi. Caddede gezenlerin çoğu hemen balonları kapmak, patlatmak için birbirleriyle yarışmaya başlayınca, ilginç, renkli görüntüler oluştu. Binaların çatılarından uçurulan balonları almak için çocuklar da büyük çaba gösterdi. Zaman zaman izdihamın da yaşandığı etkinlikte büyükler de birbirlerine balon atarak, stres attı. Bir anda caddeye inen balonları görerek şaşıran ve bunun ne olduğunu anlayamayan turistlere ise, bugünün 1 Nisan olduğu hatırlatıldı. Beyoğlu'nda çalışan, gezen yüzlerce İstanbulludan çoğu etkinliği çok beğendiğini belirtirken, bazıları da "Maalesef gülümseyemiyoruz. İşsiziz ve paramız yetmiyor" dediler.

Balonların patlatılmasının ardından İstiklal Caddesi adeta çöplük alanına döndü ve temizlik işçileri çalışmaya başladı. Etkinlikte Ritim Orkestrası ile Roman Grubu da konser verdi. Dans edenler şarkı söyleyenler, kısa bir süre de olsa hep birlikte gülmenin eğlenmenin keyfini yaşadı.

Haberin Devamı