Gazete Vatan Logo

Gülen sorusuna böyle yanıt verdi!

Memleketi Antalya’da esnafı dolaşan Baykal, Fethullah Gülen’le ilgili soruyu şöyle yanıtladı: Bu kampanyada parti genel merkezinin de anlayışı doğrultusunda Türkiye’yi gerginliğe sürükleyecek, kutuplaşmayı tahrik edecek tartışmalardan uzak durmaya çalışıyoruz

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, dün memleketi Antalya’da geleneğini bozmadı ve yöresel serpme börekle kahvaltı yaptı. Baykal, İl Başkanı Özer Ülken, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yılmaz, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve milletvekili aday adaylarıyla dün saat 08.30’da Kırcamii Semti’ndeki Avcuoğlu Börek Salonu’na gitti. Antalya’ya her gidişince mutlaka uğradığı börekçide ilk kez beyaz önlük giydi ve eline merdane alıp börek açtı.
Baykal, kahvaltıdan sonra Kaleiçi Yat Limanı’nın üzerinde bulunan Tophane Çay Bahçesi’nde son bulan esnaf gezisine çıktı. Baykal ve yanındakiler, 2 kilometrelik ziyareti yaklaşık 3 saatte tamamladı. Bir gazetecinin, Antalya’dan 131 kişinin milletvekili aday adaylığı için CHP’ye başvurduğunu belirtmesi üzerine Baykal, bu durumun çok sevindirici bir tablo olduğunu söyledi. Milletvekili aday adaylığı için başvuranlardan 14’ünün aday olacağını ifade eden Baykal, diğer aday adaylarının da aday olmuşcasına çalışmaya devam edeceğini vurguladı. Bir gazetecinin Fethullah Gülen ile ilgili soru sormak istemesi üzerine Baykal, “Bu kampanyada parti genel merkezinin de anlayışı doğrultusunda Türkiye’yi gerginliğe sürükleyecek, kutuplaşmayı tahrik edecek tartışmalardan uzak durmaya çalışıyoruz” dedi. Kendisinin yönetimindeki CHP’nin bir önceki seçimde de aynı şekilde çalıştığını ifade eden Baykal, gereksiz tartışmaların dışında kaldıklarını savundu. Baykal, şöyle konuştu: “Bu seçimde de öyle bir kararımız var. Kendi programımızı anlamaya çalışacağız. Aile sigortası, yoksullukla mücadele programı, işsizlikle mücadele programı, ekonomik ve sosyal sorunlar... Türkiye’nin genel yönetiminde çok ciddi sıkıntılar var. Onlara dikkati çekeceğiz. Hukuk devleti, demokrasi maalesef anlamını kaybetti. Bunları anlatmaya çalışacağız. Onun dışındaki tartışmalardan uzak durma konusunda genel politikamız var. Bunu biz uygulamaya çalışıyoruz ama bazen gündemi kontrol edemiyorsun. Birileri bir şey söylüyor. Öyle olduğu zaman da cevap vermeme hakkımızı kullanıyoruz. Ekonomik ve sosyal sorunlar zemininde bir kampanya yürüteceğiz.” Nükleer santralle ilgili bir soru üzerine Baykal, ihale sürecinde ciddi yanlışlıklar yapıldığını ileri sürdü. Baykal, şunları söyledi: “Tamamen denetimimiz, kontrolümüz dışında bir yatırımdır. Bu iş Türkiye’de değil Rusya’da yapılıyor olsaydı yine böyle yapılırdı. Sanki Türkiye coğrafyasında Rusya yapıyor ve elektrik satıyor. Elektriğin fiyatını da belli bir noktada tutmayı Türkiye taahhüt ediyor. Bu düzey, benzerleriyle karşılaştırıldığında çok yüksektir. İhalede hata var mı? Böyle bir paketle mi girmek lazım, yoksa Türkiye nükleer enerji konusunda etkinliğini arttıracağı bir model mi aramalıydı? Bir inatlaşma konusu olacak bir konu değil bu. Her düzeyde kapsamlı olarak tartışılmasına ihtiyaç var. ’Yaptım, oldu’ ile yürümesi uygun değil.”

Partilileri uyardı

Baykal, esnafla sohbeti sırasında bir partilinin, “İşler nasıl, hükümet nasıl” diye sorması üzerine partilileri uyararak, “Muhalefet gayretkeşliği yapmayın. Burası Antalya, iyi olacak, daha iyi olacak” ifadesini kullandı. Baykal, ziyaretleri sırasında karşılaştığı İranlı turistlerle de sohbet etti. Bir İranlı Baykal’a, “İran’da, yüzmeniz çok meşhur. Sizi çok seviyoruz” dedi. İranlı turist Baykal’a bir hediye vermek istediğini belirterek, 2 bin İran Riyali uzattı. Baykal’ın şaşırarak tereddüt etmesi üzerine turist paranın hatıra olarak saklanmasını istedi. Baykal, bunun üzerine parayı kabul etti.

Börek açtı, kestane pişirdi

Baykal, dün sabah her zaman gittiği börekçide bu kez merdaneyi eline alıp börek açtı. Geniş mermer tezgahta yağlı hamurun önce merdane yardımıyla açılıp daha sonra elle inceltilmesiyle yapılan serpme böreği yapmayı deneyen Baykal’ın danışmanlığını börek salonunun sahibi ve ustası Ramazan Avcuoğlu yaptı. Avcuoğlu, Baykal’ın merdane yardımıyla açtığı hamuru zaman zaman düzeltti, elle inceltmesine yardımcı oldu. Baykal, açtığı böreği kıymalı yapmayı tercih etti. Mermer tezgahtaki kıyma tenceresinden eline bir miktar alan Baykal, “Bu kadar koysam batar mısın?” diye sordu. Avcuoğlu, “O az oldu. Biraz daha koyalım” deyince Baykal bu kez bonkör davrandı. İçine kıyma doldurduğu böreği katlayarak fırına sürülmeye hazır hale getiren Baykal, Avcuoğlu’na, “Bu böreği kimseye verme” diye tembihledi. Daha sonra çarşıda esnafı gezen Baykal, kestane pişirdi ve vatandaşlara ikram etti.

Haberin Devamı