Gazete Vatan Logo

Gülen, ‘Paşa’ya da 1 dolar göndermiş

‘Paşa’ lakabıyla anılan FETÖ’nün Çiğli imamı Astsubay Kuzu, Gülen’in gönderdiği 1 doları taşıdığını söyledi. Kuzu, Cumhurbaşkanı’na suikaste giden timle ilgili, “18 kişilik MAK timinin hepsi örgüttendi” dedi

Gülen, ‘Paşa’ya da 1 dolar göndermiş

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunanlardan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, savcılık ifadesinde darbecilerin FETÖ bağlantısı, suikast planının ayrıntıları ve sonrasında olay yerinden nasıl kaçtıklarına dair bilgiler verdi:

- FETÖ ile Konya’da görev yaptığım 2005-2006 yıllarında tanıştım. İzmir’e tayini çıktığımda da Bornova’ya gelen bu kişi kendisini “Öğretmen Arif” olarak tanıtan başka bir kişiyle tanıştırdı. Arif, bundan sonra görüşeceği kişi olarak ‘Tahir’ isimli, yine öğretmen olduğunu söyleyen bir kişiyle tanıştırdı.

- Dini sohbetlere katılan Yavuz, Arif ve Tahir üssün içinde olup bitenlerden haberdardı, bana da istihbaratlar verdiler ve buna göre görevlendirmeler yaptım.

‘PKK’lı alacağız dediler’

- Uzun bir süre önce (2008 veya 2010 yılı olabilir) bir sohbetimiz sırasında Arif bana 1 dolarlık banknot verdi. Bu parayı Amerika’da bulunan Fetullah Gülen’in gönderdiğini, bereket olsun diye bu parayı cüzdanımda taşımam gerektiğini söyledi. Ben de gırgır olsun diye ‘Hocanın başka işi yok mu, para dağıtıyor’ şeklinde cevap vermiştim. Parayı cüzdanımda saklamaya başladım. Bu para halen Çiğli 2. Ana Jet Üssündeki 621099 plakalı askeri araçtaki cüzdanımda bulunur.

Haberin Devamı

- 15 Temmuz günü Taner Binbaşı’nın kendisini arayarak Gökhan (Sönmezateş) Paşa’nın üsse geldiğini ve Ramazan Elmas Albay’ın odasında olduğunu haber verdi. Bir görev için 36 kişilik malzeme ayarlanmasını istediklerini aktardı.

- Görevin ne olduğunu sorduğmuzda Sönmezateş hava fotoğrafı gösterdi. Bize bu fotoğrafın bulunduğu yerde üst düzey bir PKK’lı yöneticinin olduğunu ve bunu alacağımızı söyledi.

- Bizim ekipten biri bana ‘Cumhurbaşkanı’nı almaya gidiyormuşuz’ dedi. Ben de bu durumu içerisinde bulunduğum helikopterin teknisyenine sordum. Kendisi bana baş parmağını kaldırarak ‘tamam’ işareti yaptı.

- Marmaris’e geldiğimizde buranın bana gösterilen yer olmadığını anladım. 50 metre önümüzde giden özel kuvvet ekibi çatışmaya başladı.

57 FETÖ’cüyü tanıyor

Haberin Devamı

- Sürekli telefonla konuşan Şükrü Binbaşı “Buradan derhal kaçmalıyız, helikopter gelmiyor” deyince kaçtık.

- Bir dinlenme sırasında İsmail Yüzbaşı isimli özel kuvvetçi bize dönerek, ‘Burada hizmet hareketinden olmayan var mı?’ diye sordu. Kimseden cevap gelmedi. Bu konuşma olduğu sırada biz 18 kişiydik.”

- Üste 57 kişi olarak belirttiğim kişilerin bu yapı içerisinde faaliyet gösterdiğinden eminim.