Gazete Vatan Logo

Gülen imzalı saatleri Toroslara gömmüşler!

Adana’da itirafçı olan FETÖ’nün askeri imamı H.K., elebaşı Fetullah Gülen imzalı saatlerin gömülü olduğu yeri gösterdi

Gülen imzalı saatleri Toroslara gömmüşler!

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY’nin askeri yapılanmasına yönelik yaptığı operasyonlarda, dosyada adı geçen askeri öğrencilerden sorumlu olduğu öne sürülen örgütün ‘sözde’ üst düzey imamlarından olan H.K.’nin izine ulaştı. Yakalanacağını anlayan Hukuk Fakültesi öğrencisi H.K. teslim olup itirafçı olmak isteğini söyledi. H.K., polise örgütün içerisindeki yapılanmayı anlatıp, Toros Dağları’nda toprağa gömdükleri örgüt elebaşı Fetullah Gülen imzalı saatler olduğunu anlattı.

‘İnancım kalmadı’

Ekipler, gösterilen bölgeye giderek poşetleri içine sarılı hard disk ve saatleri buldu. Ele geçirilen 4 saatte F. Gülen yazdığı belirlenirken H.K. sorgusunda, örgütün tekrar toparlanacağına inancının kalmadığını, bu yüzden gelip teslim olduğunu söyledi. H.K.’nin verdiği bilgilerle örgütün Adana’daki gaybubet evi saptandı ve ‘sözde’ üst düzey askeri imam olan ‘Bahçevan’ kod adlı Kamuran E. ile H.S., M.Y., M.Ö., Ç.C. ve E.G. gözaltına alındı. . İtirafçı olan H.K. serbest bırakılırken, diğer şüphelilerin sorgusunun ise devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

BAHÇEVAN KOD ADLI ASKERİ İMAM

‘Bu saatleri yine takacağız’ demiş

Saatlerin birinin üst düzel askeri imam olan Bahçevan kod adlı Kamuran E.’ye ait olduğunu belirlendi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Kamuran E.’nin H.K.’ye, ‘Sakın konuşma, bugünler gelip geçecek. Bu devir değiştiğinde bu saatleri tekrar kullanacağız’ dediği tespit edildi.