Gazete Vatan Logo

Gülen, Akın Öztürk ve Gezi tweetleri soruldu

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hakkındaki bütün suçlamaları reddetti.

Gülen, Akın Öztürk ve Gezi tweetleri soruldu

FETÖ /PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte 12 kişi çıkarıldıkları nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Gece geç saatlerde tutuklanan Mutlu, Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Çevreci gençler içindi

Mutlu’ya mahkemedeki sorgusunda Gezi eylemleri sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter’da yaptığı paylaşımlar soruldu. O dönemde İstanbul Valisi olduğunu söyleyen Mutlu, “Atmış olduğum tweetler bellidir. Hiçbir soruşturmaya da konu olmamıştır. O gün itibari ile de suçlama olmamıştır. Bu tweetlerin bir suç olduğunu kabul etmiyorum. Burada Gezi’de eylemlere kalkışan radikal gruplarla ilgili değil, çevreci gençlere atılan bir tweet’tir” şeklinde cevap verdi.

Öztürk’ün numarası

Cep telefonuna Akın Öztürk’ü ’Paşa Akın Öztürk’ olarak kaydeden Mutlu, “Diyarbakır Valisi olarak 2007-2010 yıllarında görev yaptım. Görev yaptığım bu sürede Akın Öztürk Diyarbakır’da 2. Anajet Üst Komutanlığı’nı yürütüyordu. Bu mesai vesilesi ile kendisini tanırım. Bunun dışında kendisi ile bu soruşturma evrakı içerisinde bahsedildiği şekilde cunta girişimi, ihtilal teşebbüsü konusunda hiçbir temas, ilgi söz konusu değildir” dedi.

Haberin Devamı

Gülen’e geçmiş olsun

Fethullah Gülen’le yüz yüze hiç görüşmediğini belirten Mutlu, “2011 ya da 2012’de ABD’ye gidecek olan bir sivil toplum kuruluşu aracılığıyla Gülen’e ‘geçmiş olsun’ dileklerimi ilettim. Bir müddet sonra telefonumdan Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı aradı, ’Sizin geçmiş olsun dilekleriniz iletilmiş bu vesile ile o da size bir teşekkür de bulunmak ister’ diyerek telefonu Gülen’e verdi. Gülen ile tek görüşmemiz budur, çok kısadır.”

O kitaplar baldızımın

Mutlu, evinde ele geçirilen 2 adet Gülen hareketi ve Türk okulları kitaplarına ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Kitaplığımda bu yapı ile ilgili bütün kitapları özellikle 17-25 Aralık hukuk darbesi sonrasında kaldırdım ve bu yapının fikrini düşüncelerini ifade eden kitaplarımı kitaplığımdan çıkarttım. Benim evimde baldızım iki çocuğuyla birlikte kalıyor. Muhtemelen baldızım veya oğluna ait olabilir, bana ait değildir.”

Haberin Devamı

MİT kumpasını Yılmazer kurdu

Mutlu’ya sorgusunda 7 Şubat 2012 tarihinde MİT müsteşarı Hakan Fidan’ın, KCK soruşturması kapsamına alınmak istenmesi de soruldu. Mutlu bu soruya şöyle cevap verdi: “Bu kumpas girişiminin başında İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer olduğu bilgisi vardı. Bu nedenle il müdür yardımcılığı görevinden kendisini bir gece onayı ile aldık, il emniyet müdürümüz Hüseyin Çapkın’ın bunun ekinde getirmiş olduğu bu atamalara oluru verdim.”

‘Bu leke benim üstümde durmaz’

17 Temmuz 2016 tarihinde açığa alındığını belirten Mutlu, “FETÖ terör örgütü ve bütün terör örgütleri ile 17 yaşımdan beri mücadele ediyorum. Beni bu şerefsizlerin arkasına takıp cuntacılarla birlikte yargılanmayı asla kabul etmiyorum. Bu leke de benim üstümde durmaz” dedi.