Gazete Vatan Logo

Gülen 12 Temmuz’da darbeyi onayladı!

Darbe girişimi öncesinde yaşananlarla ilgili çarpıcı ayrıntılar gizli tanıkların ifadeleriyle ortaya çıkıyor. ‘TSK imamı’ Adil Öksüz, darbeci komutanlarla bir villada toplantı yapmış ve 12 Temmuz’da ABD’ye giderek darbe planını onaylatmış.

Gülen 12 Temmuz’da darbeyi onayladı!

İzmir’de 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada, 265 sanık hakkındaki 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan 1300 sayfalık iddianamenin ayrıntıları ortaya çıktı.İddianamedeki delillerin, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Gülen’in iadesine ilişkin “Elimize ilk somut deliller geldi” sözüne temel oluşturduğu kaydedildi. İddianamade gizli tanıklara da dayandırılan bilgiler şöyle:

Dış istihbarat öne aldı!

*Yurtta Sulh Konseyi’nin sıkıyönetim eylem planının 15.07.2016 günü, gün içerisinde deşifre olmasına müteakip, örgüt üst düzey yöneticilerinin ve bağlantılı oldukları dış istihbarat birimleri tarafından öne alarak aynı gün saat 21.00’den itibaren eylem planının uygulamaya koydukları anlaşılmıştır.

Villadaki toplantı

*Örgütün TSK imamı olarak bilinen Adil Öksüz, Ankara’daki bir villada darbe girişiminden önce Kurmay Albay Bilal Akyüz, Kurmay Yarbay Barış Avıalan, Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Havacı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Denizci Koramiral Ömer Faruk Harmancık ile toplantı yaptı. Öksüz, villanın diğer katlarında gezerek içeride bulunan ve darbe ile ilgili çalışmaları yürüten örgütün sözde üst düzey imamları ile görüşmeler yaptı. 15 Temmuz akşamını kastederek, “İlk işlerden bir tanesi görevlendirme verilecek kuvvetlerle halen cezaevlerinde tutuklu bulunan FETÖ mensubu kişileri vakit kaybetmeksizin çıkartmak olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Ev yemekleri’ örgütlenmesi

*Darbe planı Öksüz tarafından 12 Temmuz günü ABD’ye götürülerek Gülen’in onayından sonra devreye sokuldu.

*Üyelere 17 Aralık 2013’ten sonra Türkiye genelinde ev yemekleri işletmeciliği adı altında örgütlenmeye gidilmesi talimatı verildi, örgüt yapılanması ev yemekleri üzerine işyeri açmaya başladı.

Erdoğan gemiye Yıldırım üsse!

Darbe girişiminin ayrıntılarıyla ele alındığı Ankara’daki villa toplantısına ilişkin gizli tanık ifadesinde şunlar yer aldı: 15 Temmuz darbe gecesi ilk yapılacak iş, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli timlerce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Huber Köşkü’nden alınarak havayolu ile İstanbul’da kısa bir süre bekletilip yine hava yolu ile denize açılacak olan bir gemiye indirilerek muhafaza edilecekti. Başbakan Binali Yıldırım ise Ankara’dan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan görevli timlerce alınarak Akıncılar’a getirilecekti. İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de Akıncılar Hava Üssü’ne getirilecekti.

Haberin Devamı

Ordu içinde ordu: MAK

Cumhurbaşkanı’na suikast girişiminde bulunan MAK timlerinin kuruluşuna ilişkin bilgilere yer verilen iddianamede, önceleri tüm hava üs komutanlıklarında bulunan arama kurtarma timlerinde, 2007’den itibaren örgüt hakimiyeti kurulmaya başlandığına ve tüm karşı çıkmalara rağmen Akın Öztürk’ün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yaptığı 2014’te bu timi İzmir ve Konya’da toplayarak, örgüt hakimiyetinin sağlandığına dikkat çekildi. İddianamede, Erdoğan’ın o gün Marmaris’te bulunduğunun tespit edilmesi üzerine suikast için MAK timlerini görevlendirdiği belirtildi. İddianamede, örgüt için İzmir’in “başkent” olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Subaylardaki Gülen korkusu!

Örgütteki, elebaşı Fethullah Gülen’e karşı mutlak itaatin vurgulandığı iddianamede, üst düzey rütbeli bir subayla ilgili ilginç bir detaya da yer verildi: İfadesinin sonunda ağlayarak, ifadeyi alan cumhuriyet savcısına artık sorulara cevap vermek istemediğini, bu hayatının mahvolduğunu, hocası Fethullah Gülen’in bu ifadeleri duyması halinde ise kendisine beddua etmesi sonucu artık ahiret hayatının da mahvolması ihtimalinin bulunduğunu, bundan korktuğunu söylemektedir.