Gazete Vatan Logo
Magazin Güle güle Vatansever

Güle güle Vatansever

Beşiktaş’taki bir otelde 27 Ağustos gecesi eski manken Filiz Aker tarafından vurularak öldürülen sunucu Vatan Şaşmaz, göz yaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Anne Safiye Şaşmaz ve 4 aylık hamile eşi Yasemin Adalı ayakta güçlükle durabildi

Güle güle Vatansever

Beşiktaş’taki bir otelde Filiz Aker’in ruhsatlı silahıyla sırtından dört el ateş ederek vurduğu Vatan Şaşmaz’ı (43)uğurlamak için sevenleri, oyuncu dostları ve yakınları Üsküdar Güzeltepe Birlik Camii’nde bir araya geldi. Cami avlusuna sığmayan kalabalığın gözyaşlarıyla uğurladığı ünlü sunucunun dört aylık hamile eşi Yasemin Adalı ve annesi Safiye Şaşmaz tören boyunca taziyeleri kabul etti. Acılı anne ile Yasemin Adalı zaman zaman el ele tutuşarak birbirlerini teselli ederken, ikili basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakarak sessizliğini korudu. Katil Aker’in yeğeni Dora’nın da katıldığı cenaze töreninde ünlü sunucunun metanetini koruyan annesi ve dört aylık hameli eşi suskunluğunu korudu. Tabutta ismi Vatansever Şaşmaz olarak yazılan ünlü sunucu için “Güle güle Vatansever insan” sözlerinin kullanılması dikkat çekti.

Eşinin yüzüğünü taktı

Yasemin Adalı ise eşi Vatan Şaşmaz’ın alyansını parmağına takmıştı. Erkek çocuk dünyaya getireceği öğrenilen Yasemin Adalı’nın tören öncesi oturduğu yerde sürekli eliyle karnını tutması gözlerden kaçmazken, aile yakınları taziye alanının önünde çember oluşturarak güvenlik koridoru oluşturdu.

Haberin Devamı

Fotoğraf çılgınlığı

Öğle namazından önce dolmaya başlayan cami avlusunda kimi zaman yoğun ve meraklı kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Özellikle ünlü oyuncuları yakından görmek isteyen ve tabut başında çekmek isteyenler nedeniyle tartışmalar yaşanırken, meraklı kalabalığın cami dışından cenaze törenini adeta film izler gibi izlediği görüldü. Şaşmaz’ın yakınları ile cep telefonuyla fotoğraf çekmek isteyen meraklı vatandaşlar arasında zaman zaman sert tartışmaların yaşanması dikkat çekti.

Katilin yeğeni de orada

Sanat dünyasından ünlü isimlerin son görevlerini yapmak için camiye koştuğu törene katılanlar arasında Vatan Şaşmaz’ın rol aldığı Çocuklar Duymasın dizi ekibinin neredeyse tamamı ve birçok tanıdık isim vardı. Cenazenin sürpriz ismi ise Filiz Aker’in yeğeni Dora Ercan oldu. Olay günü Şaşmaz için otel önünde “Teyzeme üzüldüm ama Vatan’a on kat üzüldüm” diyen Dora’nın cenazeye katılması şaşkınlık yarattı. Telefonla ulaştığımız yeğeni Dora “İnsanlık görevimi yerine getirdim ama çok fazla kalmadım uzaktan duamı edip çıktım” dedi.

Haberin Devamı

Erkek çocuğu olacaktı

Tamer Karadağlı “Çok üzgünüz pırlantı gibi çocuktu. Çok yazık oldu” diye konuşurken, Pınar Altuğ ise “Hepimiz aynı hisleri yaşıyoruz. Zor gün bugün. Her ölüm zordur beklenmeyince daha çok can acıtıyor. Başımız sağ olsun Söyleyecek bir şey kalmadı maalesef. Vatan benim çok eski arkadaşım. Çocuklar Duymasın’dan önce mankenlik zamanlarından” sözlerini kullandı. Şaşmaz’ın bir dönem birlikte program sunduğu Melike Öcalan cami avlusunda gözyaşlarına boğulurken “Vatan gidip sokakta konuşsa yanlış anlaşılırdı, bu yüzden odasına gitmiş. Bunda bir yanlışlık yok bence. Erkek çocuğu olacaktı” diye konuştu. Cenazeye katılan Burcu Esmersoy’un da oldukça üzgün olduğu görüldü.

Son akşam yemeği

“Kardeş gibiydi” diyen Mehmet Auf ise daha bir gün önce konuştuklarını söyleyerek, “Allah rahmet eylesin diyorum çok üzgünüz. Valla çok acı bir tesadüf çünkü sette son bir yemek yendi, öyle bir sahne vardı. Veda yemeğiymiş, bir gün önce de konuştuk. Kapanışmış o konuşma, o yüzden hala titriyorum bu konuda. Haberi internet üzerinden aldım. İnanmadım. Başta bir inkar süreci oluyor keşke tersi olsa diye ama gerçek söylenecek bir şey yok. Tüm ailesine sabır diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yozlaşmamış biriydi

Tuğba Özay, “Çok üzgünüm. 3 gün öncesinde beraberdik. Eskileri yad ettik, baba olmak istediğini söyledi. Bana da ‘Tuğba 43 yaşındayım 60 yaşıma geldiğimde çocuğum ergen olacak, sen de elini çabuk tut’ dedi. Vatan bu camiada değerleriyle yaşayan, yozlaşmamış, dejenere olmamış, saygın çok değerli bir insandı. Vatan sapkın bir insanın kurbanı oldu, başka hiçbir açıklaması yok” ifadelerini kullandı.