Gazete Vatan Logo

Güldüren pankart!

Şirince'deki bu pankart hem güldürdü hem de son durumun halini gözler önüne serdi

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü'ne gelenler bir dükkanın kapısında asılı "Şirince'ye gelmeyin kıyamet ten kaçılır mı Allah'ın kurnazları" parkartını görünce soğuk duş etkisi yaşadı.

Konunun medyada oldukça geniş işlenmesi sebebiyle çok sayıda ziyaretçinin gelmesini bekleyen Şirince esnafı hazırlıklarını tamamladı. Ancak henüz işlerin istenen seviyede olmadığı belirtildi.

Köydeki mevcut ziyaretçi sayısı da beklentilerin altında kaldı. Bursa'dan Şirince'ye gelerek yöresel kıyafetlerini satmak isteyen Resul Güves, umdukları satışı henüz gerçekleştiremediklerini dile getirdi.

Bursa'dan gelen başka bir satıcı Fikret Gök ise Maya takvimi ne inanmadıklarını belirterek, "Bu kıyafetleri getirdik ve burada 'bunları giyenlere kıyamette birşey olmayacak' espirisiyle satarız diye umduk. 21 Aralık sabahından itibaren satacağımızı umuyoruz" dedi.

Şirince'ye gezmek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte gelen Gökhan Atilla, "Maya takvimine göre öğlen 13.11'de kıyamet kopacağı söyleniyor. Biz de saat 13.20'ye kadar burada olacağız" diye konuştu.

Şirince esnafından Bayram Abalar da, Şirince ile ilgili yapılan haberler sonrası köye 50-60 bin kişinin geleceğinin söylendiğini hatırlatarak, "Biz de kendimizi ona göre hazırladık. Keşke 50-60 kişi gelse de köyümüzde faydalansa. Maya takvimine gelince biz elbette buna inanmıyoruz. Kıyametin ne zaman kopacağını Allah'tan başka kimse bilemez. Allah'ın takdiridir.

Ziyaretçi anlamında bugün (20 Aralık) çok yoğunluk yoktu. 21'i sabahından itibaren yoğunluk olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı