İlişkilerde yapılmaması gereken hatalar!

Aylarca, yıllarca süren arayışlarınızın sonunda nihayet birlikte bir gelecek görebildiğiniz bir kadın veya erkekle tanıştınız. İlişkilerin ilk dönemleri eğlenceli ve heyecanlı olsa da bu ilk haftalar aynı zamanda ilişkinin devam edip etmeyeceğini de belirleyen dönemler.

Sizi korkutmak gibi olmasın ama bu toz pembe kıvamında geçen dönemde olup bitenlere dikkat etmeniz çok önemli! Uyarıları dikkate alın yoksa umduğunuzdan daha kısa sürede ilişki uygulamalarını tekrar indiriyor olacaksınız. Biriyle ilişkiye başladığımızda fark edilmesi zor şeyleri görebilmek için sürekli tetikte oluruz. Bir tür keşif evresindesiniz ve bu dönemde genellemeler yapmanız işten bile değil. Örneğin: Ailesiyle birlikte mi yaşıyor? Demek ki kendine bakacak parası yok. Biraz durun ve karşınızdaki kişiyi tanımadığınızı fark edin; bu onu tanımanız için büyük bir fırsat!

Profilinizi kapatın

Ortak arkadaşlarınızın ilişki uygulamalarını kullanmaları çok muhtemel ve sevgilinizin arkadaşı bu uygulamalarda profilinizi görürse büyük bir tehlike işareti verdiniz demektir. İlişkiniz başladığı an profillerinizi kapatın. Her Instagram ve Facebook gönderisini beğenmek, bütün hayatını gizli gizli takip etmek, profillerinde yıllar önceki gönderilerine bakıp eski ilişkilerini bulmaya çalışmak... Tabi ki bunu hepimiz yapıyoruz ama çok fazlası biraz ürkütücü ve ilgiye muhtaçlık olabilir (yanlışlıkla yıllar önceki gönderileri beğenip yakalanmasanız bile). Partnerinize online ortamda biraz rahat verin yoksa özgüvensiz görünürsünüz.

Haberin Devamı

Her şeyi sormayın

Sevgilinizin ne iş yaptığını ve işlerinin nasıl gittiğini sormak normal ama bunun ötesine geçmemeye çalışın. “Ev kira mı kendinizin mi?”, “Arabanın modeli ne?” veya “Borsa yatırımların var mı?” gibi sorular sormaya başladığınızda maddi bilgi edinmeye çalıştığınızı anlıyorlar ki bu da çoğu insan için özel bilgiler.

Haklı haksız aramayın

Hayatta her zaman haklı olmak mümkün değil. Ama ikili ilişkilerde taraflardan biri sürekli haklı olduğu şeklinde bir davranış sergiliyorsa, bu durum ilişkinin eşitlikçi olması gereken yapısını bozar. Bazen kişiler haklı olmaya o kadar odaklanırlar ki mutlu olma anlarını kaçırırlar. İlişkiler söz konusu olduğunda kimsenin yüzde yüz haklı ya da haksız olamayacağını unutmayın ve ikili ilişkileri yıpratan bu temel yanlıştan kaçının.

Haberin Devamı

Değişime zorlamayın

İlişkilerde başlangıçta partnerinizde sevdiğiniz özellikler, zamanla en çok değiştirmek istediğiniz özellikler olmaya başlayabiliyor. Oysa karşınızdaki kişinin de her insan gibi kusurlarının olduğunu kabul edebilmeyi öğrenin ve sürekli onu değişime zorlamayın. Partnerinizin olumsuz sevmediğiniz yönlerine odaklanmanız ilişkinizi çıkmaza sokabilir. Böyle bir yaklaşım son derece sağlıksız. Bir ilişkiye kendinizi adamanız, her şeyinizi partnerinize göre planlamanız sizi hızla tüketir ve ilişkilerdeki dengeleri değiştirir. Sevdiğiniz insan sizin için şüphesiz çok önemli ve değerli ancak hayatınızı oluşturan şeylerden yalnızca biri, hayatınızın tümü değil. O nedenle partnerinizi hayatınızın merkezine koyma yanılgısına düşmeyin.

Haberin Devamı

Hakaretten kaçının

Tartışırken sizi rahatsız eden durum üzerine konuşun ancak bağırmaktan ve hakaretten kaçının. Öfkenizi kontrol altına almalı, sorunu daha da büyütmek yerine yapıcı olmaya çalışmalısınız. Karşınızdaki kişinin değerlerine saldırmak, küçümsemek de yapacağınız en büyük yanlışlardan biri. Geçmişte aile ilişkilerinizde yaşadığınız hayal kırıklıkları bilinç altında yer etmiş olabilir ve siz hiç fark etmeden ilişkinizde partnerinizden bunları onarmasını bekliyor olabilirsiniz. Oysa tıpkı sizin gibi partnerinizin de bilinçaltı ihtiyaçları olabileceğini unutmayın. Karşınızdaki kişiden size verebileceği kadarını beklemelisiniz. Hayatınızdaki kişinin bu kapasitesini anlayın ve ondan her şeyi beklemeyin.

DİĞER YENİ YAZILAR