Gazete Vatan Logo

Gül'ü protesto ettiler, ortalık karıştı!

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 75. kuruluş yıl dönümü kutlamasına katılmak için üniversiteye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü protesto etmek isteyen 5 kişi gözaltına alındı. Gül’ün üniversiteye girişi sırasında İletişim Fakültesi’nden slogan atarak çıkan 5 kişiye polis müdahale etti. Yere yatırılan 5 kişi kelepçelenerek polis otosuna bindirildi.



ARKADAŞLARININ GÖZALTINA ALINMASINI YUMURTAYLA PROTESTO ETTİLER

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi 75. kuruluş yıl dönümü kutlamasına katılmak için üniversiteye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü protesto ettikleri gerçeksiyle gözaltına alınan öğrenciler için eylem düzenlendi.

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’ta bulunan ana binası önüne gelen Öğrenci Kollektifleri üyesi yaklaşık 20 kişilik grup adına açıklama yapan eylemci, elinde yumurtayla konuştu. "Bu üniversite size kalmaz. Bu üniversite öğrencileri size şunu söylüyor" diyen eylemcinin sözü "Bunlara yetmez ama daha fazla yumurta" sloganlarıyla kesildi. Açıklamanın ardından grup üyeleri üniversite önünde açtıkları bir standtan dolayı haklarında başlatılan idari soruşturmayla ilgili ifade vermek için üniversiteye girmek istedi. Ancak güvenlik görevlileri grubun üniversiteye girmesine izin vermedi. Grup ardından olaysız dağıldı.

Öğrenci Kollektiflerinin ardından Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 10 kişilik grup da üniversitenin önüne gelerek açıklama yaptı. "ABD’nin Gül’ü üniversiteden defol" sloganları atan grup üyeleri üniversiteye girmek istedi. Ancak bu grup da içeriye alınmadı.

CUMHURBAŞKANI GÜL, ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İstanbul Üniversitesi’ne gelişi sırasında anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin 75 .yıl dönümü kutlamasına katılmak için üniversiteye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu’nun ana sınıfı ve ilköğretim öğrencileri tarafından karşılandı.

Makam aracından öğrencilere el sallayan Gül, daha sonra aracından inerek öğrencileri öptü. Öğrenciler de Gül’e çiçekler verdi.

Minik öğrencilerle hatıra fotoğrafları da çektiren Gül, daha sonra makam aracına binerek üniversiteye yöneldi.

Haberin Devamı