Gazete Vatan Logo

Gül Sunal'a 1.5 yıl hapis cezası

Kemal Sunal'ın 1 trilyonluk banka hesabını vergi kaçırmak için sahte imzalarla müşterek hesap haline getirdiği iddia edilen Gül Sunal'ın bankanın 125 milyar zararını da ödemesi kararlaştırıldı

Kadıköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada tanık olarak dinlenen Ziraat Bankası eski Caddebostan Şubesi Müdürü Sevim Baloğlu, Sunal Ailesi'nin bankada müşterek hesapları olduğunu belirterek Kemal ve Gül Sunal (Hafize Gülderen Sunal) ile oğulları Ali Sunal'ın zaman zaman gelerek hesaptan para çektiklerini söyledi. Baloğlu, müşterek hesap sözleşmesinin nasıl ve ne şekilde olduğu konusunda bir bilgisinin olmadığını savundu. Hakim, Gül Sunal'a "sahte özel evrak tanzim edip kullanmak"tan 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Geçmişteki iyi halini göz önünde bulundurularak hapis cezası ertelendi.

'Karar çok ağır'
Hakim, 125 milyar 236 milyon 450 bin TL idare zararının temerrüt faizi ile birlikte Sunal'dan alınarak müdahil Ziraat Bankası'na verilmesini de kararlaştırdı. Sunal'ın avukatı Yaşar Alıcı, "Bütün deliller lehimize olmasına rağmen aleyhimize ağır bir karar çıktı. Temyize gideceğiz" dedi. Adli Tıp uzmanının 18.06.2004'te verdiği raporda sahte imzaların Sunal tarafından atılmadığı belirtilmişti. Gül Sunal ile birlikte özel evrakta sahtecilik suçunu işlediği iddia edilen ve halen firarda olan Ziraat Bankası Caddebostan Şubesi Yönetmen Yardımcısı Dilek Dizdaroğlu'nun dosyası bir süre önce ayrılmıştı. Dizdaroğlu, ayrıca 6 trilyon liralık mevduat hesabım zimmetine geçirdiği iddiasıyla Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de yargılanıyor.

Haberin Devamı