Gazete Vatan Logo

Gül istedi içeri alınmadı!

İSTANBUL’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt son yolculuğuna uğurlanıyor.

Gül istedi içeri alınmadı!

Gül’ün isteği üzerine çelenkler tören alanına alınmadı. Cenazeye gönderilen çelenkler, caminin dışında duvar kenarına dizildi.Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve milletvekilleri başta olmak üzere çok sayıda kişinin katılmasının bekleniyor.

Ahmet Özyurt’un cenazesi saat 11.30 sıralarında Üsküdar’daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii’ne getirildi. Abdullah Gül musalla taşına konan tabutun başında dua etti. Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Öte yandan cenaze nedeniyle Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

ÇELENKLER ALINMADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve milletvekilleri başta olmak üzere çok sayıda kişinin katılmasının beklendiği törene, gönderilen çelenkler alınmadı. Abdullah Gül’ün çelenkler için harcanan paranın hayır kurumlarına bağışlanmasını istediği öğrenildi. Alana alınmayan çelenkler ise caminin duvarına dizildi. Çelenklerin arasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın çelenginin de olduğu görülürken, merhum Özyurt için sela okundu.

Haberin Devamı

TOPRAĞA VERİLDİ
Tedavi gördüğü Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Ahmet Özyurt (76) için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra çok sayıda bakan ve siyasi isim katıldı. Ahmet Özyurt'un cenazesi kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Kadıköy'de bulunan Sahrayıcedit Mezarlığı'na getirildi. Burada okunan duaların ardından Özyurt'un cenazesi toprağa verildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise defin işlemlerinin ardından taziyeleri kabul etti. Gül daha sonra Kayınpederinin Erenköy'deki evine doğru yola çıktı.