Gazete Vatan Logo

Gül gazetecilerin sorularını cevapladı!

Bir anayasa değişikliği için...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TED Üniversitesi’nin kolej kampüsünde düzenlenen açılış törenine katıldı. Kampüse gelişinde YÖK Başkanı Prof. Gökhan Çetinsaya, TEDÜ Mütevelli Heyet Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Rektör Prof. Dr. Öktem Vardar ve TEDÜ Mütevelli Heyeti üyesi, sanatçı Filiz Akın tarafından karşılanan Gül, rektörlüğü ziyaret etti. Görüşmede, davetliler arasında yer alan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bulundu.

Gül, akademisyenler ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenindeki konuşmasında, yeni yükseköğretim kanununun, seçkin üniversitelerin sayısını çoğaltmak amacıyla hazırlandığını belirterek, “Bugün 1980’li yıllarda, o günün şartlarına göre hazırlanan bir yasayla üniversitelerimizi yönetmek mümkün değil. Türkiye’nin en küçük üniversitesi ile Türkiye’nin en köklü üniversitesini aynı kurallarla idare etmek artık mantıklı şeyler değil” dedi.

Gül, açılış töreninin ardından yerleşkeden ayrılışında gazetecilerin yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği düzenlemesini TBMM’ye iade etmesi ile ilgili soruyu yanıtladı. Anayasa değişikliğinin herhangi bir içeriği olmadığını, sadece tarihle ilgili bir değişiklik yapıldığını belirten Gül, şöyle konuştu:

‘Anlamı yoktu’

“Kış gününde sadece bundan dolayı bütün milleti, herkesi sandık başına taşımanın bir anlamının olmadığını zaten herkes görüyor. Dolayısıyla herhalde halkın da herkesin de beklediği şey buydu. Onun için Meclis’e tekrar gönderdim. Artık TBMM’nin, siyasi partilerin bileceği bir şey, yeni bir tarih veyahutta üstünde ısrar ederler mi? Onların bileceği bir şey. Ama içeriği olmayan bir anayasa değişikliği ile ilgili bütün milleti sandık başına taşımanın hiçbir anlamı olmadığı kanaatine vardığım için geri gönderdim.”

Desibel ölçümü yapıldı

Kulağındaki rahatsızlık nedeniyle Ağustos ayında hastanede tedavi gören Cumhurbaşkanı Gül, o tarihten bu yana ilk kez Çankaya ve Tarabya Köşkü dışında geniş katılımlı bir programa katıldı. TED Üniversitesi’nin açılış töreninde Cumhurbaşkanı’nın kulağındaki rahatsızlık nedeniyle “desibel” önlemi alındı. Törenin yapıldığı alanda ses sistemlerinin ses düzeyinin Cumhurbaşkanı’nı rahatsız edecek şiddet ve yükseklikte olmaması için sürekli desibel ölçümü yapıldı ve bazı hoparlörlerin seslerinin kısılması sağlandı.

Haberin Devamı