Gazete Vatan Logo

Gül'e orta kahve!

Sunucu Nefise Karatay'ın babasına ait meşhur dibek kahvesine giden Gül kahve içti...

Çanakkale’de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Gökçeada'ya gitti. Sunucu Nefise Karatay'ın babasına ait meşhur dibek kahvesine gitti. Orhan Karatay, Gül'e kendi elleriyle 'orta kahve' yaptı.

Sabah saatlerinde kaldığı Çanakkale'de kaldığı otelden eşi Hayrünnisa Gül ile ayrılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gökçeada’daki ziyaretleri için Kepez Limanı’na geldi. Burada kendisini bekleyen 'Conk Bayırı' adlı deniz otobüsüne yanındakilerle birlikte binen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.00 sıralarında Gökçeada’ya hareket etti. Yolculuk sırasında Gül’ün bulunduğu deniz otobüsüne, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir hücumbot ve iki bot eşlik etti.



Cumhurbaşkanı Gül, Gökçeada’da esnaf ve vatandaşlarla buluştuktan sonra Rumların yaşadığı Zeytinli Köyü’ne gitti. Köyde Orhan Karatay'a ait Dibek Kahvesi'ne giden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla sohbet etti, 'orta kahve' içmek istedi. hurriyet.com.tr'ye konuşan Orhan Karatay, Cumhurbaşkanı'na kendi elleriyle kahve yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter adresinden de Gül'ün Gökçeada fotoğrafları paylaşıldı.

KARDEŞÇE YAŞAMAK EN BÜYÜK ONURUMUZ

Çanakkale’de bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, deniz otobüsüyle geçtikleri Gökçeada’da vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından adaya Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte ayak basan Gül çiftini, aralarında Gökçeada Metropoliti Yorgo Kirlos’un da bulunduğu protokol ve ada sakinleri limanda karşıladı. Gül çifti, özellikle çocuklarla yakından ilgilenirken, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Gökçeada’nın meydanına geçen Cumhurbaşkanı Gül, ’Gönüllerin Cumhurbaşkanı hoş geldiniz’ yazılı pankartlarla karşılandı.

Burada sevgi gösterisiyle kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Gül, "Hep beraber sizin aranızda bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Gösterdiğiniz sevgi için teşekkür ederim. Türkiye’nin her tarafı birbirinden güzeldir. Bozcaadamız, gözbebeğimiz gibi baktığımız ender yerlerden biridir. Gökçeadamız, Bozcaadamız bunlar Türkiye’nin nadir adalarıdır. Tabi ki bir de Kıbrıs var. Adalarımız çok değildir, ama var olanlar birbirimize çok yakın olduğumuz, gözümüzü esirgemediğimiz yerlerdir. Buralarda huzur, mutluluk, kardeşçe yaşamak en büyük onurumuzdur. Anavatana bağlı değilsiniz ama yalnız değilsiniz. Herkesin eşit olduğunu bilin. Hepinizin derdi, derdimiz. Mutluluğunuz mutluluğumuzdur. Buradaki sorunların gereğini de mutlaka yapacağız" diye konuştu. Gökeçada sakinleri de, elektrik enerjisi üretilmesi için rüzgar gülü isteklerini Cumhurbaşkanı Gül’e iletti.

PATRİK BARTHOLOMEOS’UN KÖYÜNDE KAHVE İÇTİ

Konuşması sırasında Gökçeada yerine yanlışlıkla Bozcaada dediğini fark eden Cumhurbaşkanı Gül, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un doğup büyüdüğü Rumların ağırlıkta yaşadığı Zeytinli Köyü’ne geçti. Eşiyle sokaklarda yürüyen, Gökçeadayı Koruma, Yardımlaşma, Geliştirme ve Yaşatma Derneği’ni de gezen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Patrik Bartholomeos’un kardeşinin sahibi olduğu, ancak Panayar Banago’nun işlettiği Madam’ın Yeri olarak bilinen kahvehanede sakızlı dibek kahvesi içti. Adayı ziyaret eden üçüncü Cumhurbaşkanı olan Gül, kahve içerken, adanın üç gazisinden Kore gazisi 85 yaşındaki İlya Banago ile de sohbet etti. Sohbet sırasında "Artık kimse doğduğu yerde yaşamıyor. Biz de yani" diyen Cumhurbaşkanı Gül, basına kapalı öğlen yemeğinde metropolit Yorgo Kirlos, müftü Halim Işık ve ada sakinleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı