Gazete Vatan Logo

Gül’e madalya jesti

Devlet Şeref Madalyası tevcih edip askeri törenle uğurlayacak.

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, bugün yemin ederek görevine başlayacak. Erdoğan, Gül’e Devlet Şeref Madalyası takdim edecek.

İlk kez yapılan halk oylamasıyla cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılacak yemin ve devir - teslim töreniyle görevine resmen başlayacak. Erdoğan’ın yemin töreni için TBMM Genel Kurulu, bugün saat 14.00’te TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında olağanüstü toplanacak. Çiçek, 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen tutanağı Erdoğan’a verecek. Erdoğan, yemin ettikten sonra Anıtkabir’i ziyaret edecek ve ardından Çankaya Köşkü’ne gidecek. Cumhurbaşkanlığından gelen forsu kapalı makam aracının forsu açılacak . Erdoğan çifti Köşk’ün giriş kapısında atlı birlik tarafından karşılanacak. Büyük Resepsiyon Salonu’nda düzenlenecek devir teslim töreninde halef-selef cumhurbaşkanları konuklara hitaben birer konuşma yapacak. Gül’ün veda konuşmasının ardından Erdoğan da kısa bir konuşma yapacak. Erdoğan, Gül’e Cumhurbaşkanlığı Forsu ile Devlet Şeref Madalyası takdim edecek.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu kararı

Devlet Şeref Madalyası; Bakanlar Kurulu’nun teklifi ve Cumhurbaşkanı’nın tevcihi ile veriliyor. Yani Gül’e Devlet Şeref Madalyası verilmesi kararı Bakanlar Kurulu’nda kararlaştırıldı. Daha önce Ecevit Hükümeti’nin aldığı karar ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e Devlet Şeref Madalyası tevcih etmişti.

15 cumhurbaşkanı geliyor

Törenini izlemek üzere temsilci göndermeyi kararlaştıran ülkelerin ve uluslararası örgütlerin sayısının 90’ı aştığı öğrenildi. Törende, 15 ülkenin cumhurbaşkanı/devlet başkanı, 6 meclis başkanı, 12 başbakan, 40 civarında ülkenin bakanları, uluslararası örgütlerden de dokuzunun temsilcisi bizzat hazır bulunacak. Ermenistan yemin törenine Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan’ı gönderecek. Yerel basında çıkan haberlere göre Ermenistan Cumhurbaşkanı Sergey Sarkisyan, Dışişleri Bakanı Nalbantyan’ın, Erdoğan’a ‘Ermeni soykırımı’nın 100. yıldönümü dolayısıyla Erivan’daki ‘Soykırım Anıtı’nı ziyaret edip etmeyeceğini soracağını söyledi.

Haberin Devamı