Gazete Vatan Logo

Gül'den YÖK' e atama

Başbakan Erdoğan’ın aile doktoru yeniden YÖK üyesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül boş bulunan YÖK üyeliklerine seçim yaptı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Gül’ün, YÖK üyeliklerine Prof. Ayşe Soysal ve Prof. Yunus Söylet’i seçtiği bildirildi. YÖK üyeleri Prof. Tunçalp Özgen ile Prof. Engin Ataç’ın görev süreleri 16 Temmuz’da sona ermişti. Prof. Bülent Serim de, YÖK Başkanı Özcan’ın İHL’nin aleyhine olan katsayı farkının giderileceğini açıklaması üzerine istifa etmişti. YÖK’te Cumhurbaşkanlığı kontenjanından boşalan üyelik sayısı 3’e çıkmıştı. Gül’ün atamasıyla, bu üyeliklerden 2’si doldurulmuş oldu.

Söylet, YÖK üyesi iken İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne aday olmak için bu görevinden istifa etmişti. YÖK Köşk’e sunduğu ikinci sırada yer alan ve Başbakan Erdoğan’ın aile doktoru olan Yunus Söylet’i ilk sıraya yerleştirmişti.

Köşk kontenjanından YÖK üyeliğine getirilen Prof. Dr. Ayşe Soysal ise Boğaziçi Üniversitesi’nin 2004 - 2008 yılları arasındaki rektörüydü.

Başbakan Erdoğan geçtiğimiz hafta, yeniden YÖK üyeliğine getirilen İÜ Rektörü Prof. Söylet’ten fahri doktora ünvanı almıştı.

Haberin Devamı