Gazete Vatan Logo

Gül atamada rekora gidiyor

Gül’ün göreve gelmesinin ardından yapılan atamaların sayısı 111’e ulaştı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den geri dönen bürokrat atamaları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün göreve gelmesinin ardından eksiksiz onaylanıyor. Gül, göreve geldiği 28 Ağustos’tan bu yana hükümetten gelen 101 atama kararını onayladı, 29 atama kararıyla ilgili incelemesi ise sürüyor. Gül’ün onay verdiği atamaların 94’ü müşterek kararname, 7’si ise Bakanlar Kurulu kararı ile yapıldı. Anayasa uyarınca YÖK üyeliği ve rektörlük gibi Cumhurbaşkanı tarafından yapılan atamaların sayısı ise 10’u buldu. Cumhurbaşkanı Gül, henüz hükümetten gelen hiçbir atamayı veto etmedi. Cumhurbaşkanı Gül’ün hafta başında onayladığı 24 atama kararının ardından Resmi Gazete’de dün de Başbakanlık ve çeşitli bakanlıklara ait 15 atama kararı yayımlandı.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan kararlara göre, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı’na yeni atamalar yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, müsteşarını değiştirdi. Çelik’in Müsteşar Enis Yeter’i yurt dışı göreve göndermesinin ardından, Müsteşarlığa Ahmet Erdem atandı. Erdem, aynı Bakanlıkta bir yıl Müsteşar Yardımcılığı’nda bulunmuştu.

Üniversiteden bürokrasiye

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü görevini bir akademisyene emanet etti. İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Lütfi Akça dün yayımlanan kararname ile Genel Müdürlük görevine getirildi.

Bu arada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine AKP eski Çorum Milletvekili Muzaffer Külcü’nün atanmasına karar verildi. TPAO Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine kurum içinden Yurdal Öztaş atandı. Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliği’ne, Genel Müdür Yardımcısı Halil Alış getirildi.

Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığı’na Müslüm Beyazgül, Ulaştırma Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığına ise Mustafa Kaya atandı.

Efkan Ala ekibini kurdu

DİyarbakIr Valiliği görevinden Başbakanlık Müsteşarlığı’na atanan Efkan Ala, Başbakanlık’ta birlikte görev yapacağı ekibine ilginç isimleri aldı. Resmi Gazete’de dün yayımlanan atama kararlarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı İstanbul Bölge Müdürlüğü görevine 2002’de vekaleten atanan Adnan Ertem, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı’na getirildi. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Fidan da, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı’na atandı.

AKP adayları müşavir oldu

AKP’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları Ahmet Berat Çonkar ile Ömer Fatih Sayan da Başbakanlık müşavirliğine atandı.

Yılan hikayesine dönen atama

SİVİL Havacılık Genel Müdürü’nün yılan hikayesine dönen ataması nihayet tamamlandı. Ali Arıduru’nun Genel Müdürlüğe asaleten atanmasına ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Sakarya’da TCDD’ye vagon üreten TÜVASAŞ Yönetim Kurulu üyesi olan Arıduru, önce Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın danışmanı oldu. Arıduru’nun Genel Müdür Yardımcısı olması için hazırlanan kararname, Sezer tarafından veto edilmişti. Bunun üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat Kanunu değiştirilerek Genel Müdür Yardımcılığı için Köşk onayı ortadan kaldırılmıştı. Sezer, bu kez de bu kanunu veto edince Arıduru vekaleten görevlendirilmişti. Topa Toker’in görevden alınmasından sonra da Genel Müdürlük görevine vekalet etmişti.

Çankaya hatırası

Cumhurbaşkanı Gül, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka’yı kabul etti. Tanaka, Çankaya Köşkü’nde Gül’e güven mektubunu sundu. Tanaka ve beraberindeki büyükelçilik yetkilileri Cumhurbaşkanı Gül’le hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Haberin Devamı