Gazete Vatan Logo

Gül 'Meniere' mi?

Hacettepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Gül'ün sağlık durumuyla ilgili bilgi verildi

Cumhurbaşkanı Gül’ün tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Tuncer, “Her iki kulakta da iç kulak kaynaklı rahatsızlık var ama düzelme başladı. Bir süre daha hastanemizde misafir edeceğiz dedi.

ANKARA - Kulak rahatsızlığı nedeniyle Kırgızistan gezisini erken bitirerek Ankara’ya dönen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geceyi Hacettepe Üniversitesi hastanesinde geçirdi. Gül’ün bir süre daha hastanede kalacağını açıklayan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, ”İncelemede sağ kulakta daha belirgin olmak üzere her iki kulakta iç kulak kaynaklı rahatsızlık olduğu tespit edilmiştir. Problem, yapılan ileri tetkikler sonucunda iç kulaktaki sıvı basıncı yükselmesine bağlanmıştır” dedi. Tuncer, dün yapılan odyolojik incelemede her iki kulakta düzelmenin başladığını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün sağlık durumu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Tuncer, şu bilgileri verdi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın duyduğu seslerde yankılanma şeklinde baş gösteren şikayetler nedeniyle 23 Ağustos 2012 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalında muayenesi ve odyolojik incelemeleri yapılmıştır.

İncelemede, sağ kulakta daha belirgin olmak üzere her iki kulakta iç kulak kaynaklı rahatsızlık olduğu tespit edilmiştir. Problem, yapılan ileri tetkikler sonucunda iç kulaktaki sıvı basıncı yükselmesine bağlanmıştır. Kendilerine tıbbi tedavi planlanmış ve izlenmeye alınmıştır. 24 Ağustos 2012 tarihinde yapılan odyolojik incelemenin kontrolünde her iki kulakta düzelmenin başladığı tespit edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın tıbbi tedavisi halen devam etmekte olup kendileri bir süre hastanemizde misafir edilecektir.”

Eşi de hastanede

6 yıl önce kulak ameliyatının GATA’da yapılmış olmasına rağmen, Gül rahatsızlığının nüksetmesi üzerine GATA yerine Hacettepe’yi tercih etti. GATA’da geçirdiği kulak ameliyatı sırasında Cumhurbaşkanı Gül’e refakat eden eşi Hayrünnisa Gül, Hacettepe’de de eşini yalnız bırakmadı. Hayrünnisa Gül’ün tedavisi boyunca Gül’le birlikte hastanede kalacağı bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül’ün tedavisini Prof.Dr. Erol Belgin ile Prof. Dr. Ergin Turan’ın üstlendiği belirtildi.

Ahmedinecad’dan mesaj

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak geçmiş olsun dileğini iletti. CHP’nin resmi internet sitesi aracılığıyla duyurulan açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kulağındaki rahatsızlığının nüksetmesi nedeniyle Kırgızistan ziyaretini yarıda keserek Türkiye’ye dönen ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Cumhurbaşkanı Gül’ü telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden verilen bilgiye göre, Gül’e Cumhurbaşkanı Gül’ü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, kabine üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda geçmiş olsun telefonu ve mesajı geldi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Gül’e yazılı bir mesaj göndererek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Gül’ü hastanede ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hacetepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Akdağ’ı hastane girişinde karşılayarak, Gül’ün bulunduğu odaya çıkardı. Akdağ, yaklaşık 2 saat Gül’ün yanında kalırken, çıkışta açıklama yapmadı.

Cumhurbaşkanı Gül, Meniére mi?

Rektör Tuncer’in verdiği bilgiler, Gül’e “Meniére sendromu” teşhisi konduğu yorumlarına yol açtı. Meniére, iç kulak sıvılarının mikrobiyotik oluşumlar ile aşırı miktarda artması veya aşırı miktarda azalması durumunda hastaya denge kaybı ve işitme güçlüğü yaşattıran bir rahatsızlık olarak tanımlanıyor. Hastalığı ilk kez tanımlayan Fransız doktorun adını taşıyan bu rahatsızlık, genellikle önce bir kulağı etkiliyor ve bir süre sonra ikinci kulağı da etkiliyor. Genellikle baş dönmesi, kulak çınlaması, düşük frekanslarda işitme duyusu bozulması görülebiliyorr.

6 yıl önce ameliyat

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olduğu dönemde 2006 yılı Mart ayında sol kulağından bir ameliyat geçirmişti. Ameliyat, kronik gribal enfeksiyona ek olarak sık sık seyahat etmesi nedeniyle uçağın içindeki basıncın yarattığı travmanın sol kulak zarında yarattığı yırtığın ve iç kulaktaki fiskülün tedavisi için yapılmıştı. O dönem Gül’ün tedavisi GATA’da yapılmıştı.

Haberin Devamı