Gazete Vatan Logo

Güçlü büyüme için teşviklere devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretim, ihracat ve istihdamdaki sıçramayı büyüme rakamıyla taçlandırdıklarını belirterek, “Teşvikleri sürdürüp büyümeyi daha yukarı taşıyacağız” dedi

Güçlü büyüme için teşviklere devam

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihracatta, üretimde ve istihdamda yaşanan yükselişi açıklanan büyüme rakamlarıyla taçlandırdıklarını belirtti. Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ülkenin kıt kaynaklarını faiz lobilerine yağmalatmak yerine IMF’ye borcunu ödeyen, Merkez Bankası’nın kasasını güçlü kılan ve Hazine’yi güçlendiren, böylece tam bağımsız bir ülke olma yolunda ilerleyen Türkiye inşa ettiklerini kaydetti.

Felaket tellallarının tüm çabalarına rağmen güzel gelişmelerin haberini almaya devam ettiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

G20’de en hızlı üçüncü ülkeyiz

“Bu yılın ilk çeyreğindeki büyüme oranımız yüzde 5 olarak gerçekleşti. Tabii bu milliyetperver, vatansever halkımız için bir mutluluk vesilesi ama aksi olanlar için de tam aksi. Bu büyüme oranı yüzde 2.4 olan AB ortalamasının iki katından bile fazladır. Aynı dönemde G7 ülkeleri yüzde 1.8 ve OECD yüzde 2 büyümüştür. İlk verilere göre yüzde 5’lik büyüme oranıyla G20 ülkeleri arasında Çin ve Hindistan’ın ardından üçüncü sırada bulunuyoruz. Aramızda çok fazla fark da yok. Onları da yakalayacağız. Daha iyi noktaya geleceğiz. Onu yakalayacak güç bizde var evvelallah. Ekonomistlerin ve IMF gibi kuruluşların yüzde 3-4 arasında bekledikleri büyümenin yüzde 5 olarak gerçekleşmesi geleceğimize olan güvenimizi daha da artırmıştır.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, stratejik yatırım alanları başta olmak üzere geniş bir yelpazede verilen teşvikleri sürdürerek büyüme eğilimini daha da yukarılara taşımak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Hem mali disiplinden hem de yatırımlardan taviz vermeden büyümenin mümkün olduğunu defalarca ispatladıklarını anlatan Erdoğan, bu başarıyı tekrar tekrar göstermeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Notçular ne yapacak çok merak ediyorum

Türk ekonomisinin artık ufak tefek sarsıntılarla yıkılmayacak kadar büyük olduğunu özellikle 2016’da gördüklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer büyüme oranı beklentilerin altında çıksaydı, hemen kredi notunu düşürmek için harekete geçecek olan kredi derecelendirme kuruluşlarının, ben ne yapacağını merak ediyorum. Büyüme eğilimimizi daha da yukarılara taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
3 kat büyüttük
2002 yılında Türkiye’yi nasıl bir durumda aldıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Ekonomide ülkemizi 3 kat büyüterek güçlü, müreffeh bir Türkiye yolunda çok önemli adımlar attık. Ekonomi alanında IMF ile olan ilişkiyi kestik attık. Bu bir bağımlılıktı. Hamd olsun döviz rezervimiz şu anda gayet iyi yolda. Yatırımlara ayrılan kaynağı
70 milyardan 700 milyar liranın üzerine çıkardık. Kaynakları çeşitlendirdik.”

Haberin Devamı