Gazete Vatan Logo

Gübreci dedenin pastacı torunu

Kimya sektörünün köklü şirketlerinden Bağfaş’ın sahibi Recep Gencer’in torunu Çiçek Gencer, aile işi yerine pastacılığı tercih etti.

Türkiye’de alanında en köklü şirketlerden olan Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş.’nin (Bağfaş) sahibi Gencer Ailesi’nin genç üyesi Çicek Gencer, aile mesleğini seçmek yerine hayallerinin peşinden gitti ve mutfak şefi oldu. Şirketin patronu Recep Gencer’in torunu olan Çiçek Gencer, aşçılık okulu Le Cordon Bleu’da aldığı yoğun mutfak eğitiminin ardından pastacılıkta karar kıldı. Türkiye’ye döndükten sonra öğrendiklerini uygulamak ve pratiğini geliştirmek amacıyla İstanbul’un ünlü restoranlarının mutfaklarında çalışan Gencer, İstinye’de pasta atölyesi Melia Patisserie’yi hayata geçirdi.

“Amacım pasta ustası olmak” diyen Çiçek Gencer, cadde veya bir AVM’de özel bir pastane açmak ve bu pastanede İstanbul’a bir dönem imzasını atan Beyoğlu pastanelerini ve özel lezzetlerini yeniden yaşatacak bir konsept uygulamak.

Son teknoloji ürünleri kullandıklarını belirten Gencer, “Her yeni tat çevreme tadım yaptırıyorum. Özellikle damak zevkine çok güvendiğim, kaliteye önem veren dedem Recep Gencer ve annemin yorumlarına güveniyorum” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı