Gazete Vatan Logo

Guardian: Başka bir ülkeye uyandık

Guardian: Başka bir ülkeye uyandık

İngiltere'de dün yapılan referandumda seçmenlerin ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına karar vermesi, sonucun geç netleşmesi nedeniyle gazetelere yansımazken, basın ilk yorumları internet sitelerinde yaptı.

Referandumla ilgili gelişmeleri internetten anı anına veren The Guardian, sitesinde yazalarından Jonathan Freeland’ın yazısını öne çıkardı. "Başka bir ülkeye uyandık" başlıklı yazıda, "AB’de kalma yönünde oy veren yüzde 48 ve bizi izleyen dünyanın çoğunluğu için İngiltere hayal kırıklığı yaratan bir şekilde değişti." ifadelerine yer verildi.

Ekonomi gazetesi Financial Times da "İngiltere AB referandumunda Brexit oyu verdi, şok dalgalarını tetikledi" başlığını atarken, İngiliz sterlininin son 30 yılın en düşük seviyesine gerilediğine işaret etti.

The Times da "İngiltere Brexit oyu verdi" başlığını kullandı ve "İngiltere bugün ülkenin siyasi manzarasını değiştiren ve kıtanın savaş sonrası düzenini sarsan referandum sonucuyla AB’nin dışına yöneliyor." ifadelerini kullandı.

Daily Telegraph gazetesi "İngiltere AB’de ayrılma oyu vererek dünyayı sarstı" başlığını kullandı. Gazete, Başbakan David Cameron’ın istifası için çağrıların başladığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

İngiltere’nin AB’den ayrılmasından yana tavır alan The Sun gazetesi de internet sitesinde, AB'ye vedayı bir söz oyunu içeren "See Eu Later" başlığıyla duyurdu. The Sun, İngiltere’nin AB’den ayrılması için kampanya yürüten sağcı lider Nigel Farage’ın "Bu, sıradan insanların zaferi" değerlendirmesine de yer verdi.

Ayrılık kampanyasına destek veren bir diğer gazete Daily Star da "Bağımsızlık günü" başlığını kullandı.