Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama Ve Online Prim Borcu Tahsilatı

GSS sorgulama ve borç işlemlerini online olarak yapabilirsiniz. GSS sorgulama yaparak prim borcu öğrenme ve diğer GSS sorgulama detayları yazının devamında.

Ülkemizde her ne kadar sigortalı olarak işçi çalıştırılması zorunlu olsa da pek çok kişi sigortasız durumdadır. Sigorta olmadığı için başta sağlık hizmetleri olmak üzere pek çok imkandan yararlanamayan vatandaşlar, katkı payları olmadığı için aldıkları sağlık hizmetleri için yüksek ücretler ödemektedir. Devlet tarafından vatandaşların özellikle sağlık alanındaki mağduriyetinin giderilmesi adına genel sağlık sigortası sistemi getirilmiştir. Genel sağlık sigortası ile birlikte, vatandaşların prim ödemek koşulu ile sağlık hizmetlerinden güvenceli bir şekilde yararlanabilmesi mümkün kılınmıştır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

GSS, Genel Sağlık Sigortasının kısaltması olarak kullanılmakla birlikte, halk tarafından da bu şekilde benimsenmiştir. Sağlık sigortası olarak vatandaşların sağlık hizmeti alması konusunda büyük bir imkânsağlamaktadır. Vatandaşların gelirlerine göre belirlendiği prim ödemeleri ile birlikte sağlık hizmetlerinden güvenceli olarak yararlanılmasını sağlayan GSS için başvuru yapılmasına da gerek yoktur. Sistem tarafından güvencesi olmayan tüm vatandaşlar genel sağlık sigortası kapsamına alınmaktadır.

Haberin Devamı

GSS sorgulama işlemleri için E-SGM hizmet ekranını kullanmanız gerekirken, yapacağınız sorgulama ile birlikte tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Böylece hangi tarihler arasında sigortaya dahil olduğunuzu ve toplamda ne kadar borcunuzu olduğunu görebilirsiniz.

Borç ödeme işlemleri için de online olarak açılan ödeme kanallarını kullanabilirsiniz. SGK web tahsilat servisi üzerinden yapacağınız seçimler ile bilrikte, GSS sorgulama yaparak borcunuzu görüntüleyebilir ve ardından ilgili borcunuz için ödeme adımlarını takip ederek ödeme imkanına sahip olabilirsiniz. Ödeme konusunda kredi kartınızı kullanmanız gerektiği için kredi kartı dışında herhangi bir ödemeseçeneğinden yararlanmanız mümkün olacaktır.

Sistem üzerinden diğer borç sorgulama işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Böylece herhangi bir borcunuzun olup olmadığını göreceğiniz gibi borcunuzun faiz ile daha da artmasını önleyerek erkenden ödeme şansına sahip olabilirsiniz. Bu bakımdan gerek GSS sorgulama için gerekse de diğer sigorta hizmetleriniz için belirtilen adımlar üzerinden hem bilgi alabilir hem de borcunuzu kolayca ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı