Gazete Vatan Logo

GSS Sorgulama ile Genel Sağlık Sigortası Tescil Ve Prim Borcu Sorgulama

GSS sorgulama yaparak GSS tescil ve borç bilgilerinize ulaşabilirsiniz. GSS tescil durumunuz ve prim borcunuz için detaylara GSS borç sorgulama haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tüm vatandaşların sağlık hizmetlerinden eksiksiz bir şekilde yararlanabilmesini sağlamak adına devlet tarafından hayata geçirilen düzenleme olan Genel Sağlık Sigortasına, vatandaşlar durumlarını Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirmediği ve güvencesi olmadığı anlarda direk geçiş yapmaktadır. Bu bakımdan kişilerin haberi olmasa dahi GSS işlemleri başlatılarak kişinin sağlık hizmetlerinden bu kapsamdan yararlanması mümkün kılınmaktadır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Tüm bu yeniliklere rağmen, bu geçiş ile birlikte kişilerin her ay ödemesi gereken primler için de borçlanma işlemleri başlatılmaktadır. Bu GSS borçlarını kişinin haberi olmadığı için ödemesi de mümkün olmadığından, borçlar giderek artmakta ve kişi için sonrasında sorun yaratmaktadır. Bu tür sorunları yaşamamak adına GSS sorgulama ile Genel Sağlık Sigortası tescil ve prim borcu sorgulama yapmanız çok yararlı olacaktır.

E Devlet üzerinden sağlanan bu hizmet ile birlikte, GSS borç sorgulama yaparak GSS durumunuz ile ilgili tüm detaylara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu bağlantıya tıkladığınızda, açılacak olan yeni sayfada GSS borç sorgulama sonuçları yayınlanacaktır. Bu sayede GSS sistemine dahil olup olmadığınızı ya da GSS borcunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Fakat bu konuda E Devlet üyeliğine sahip olmanız gerekmektedir. Öyle ki hizmet E Devlet üzerinden sağlandığı için kişilerin ilgili GSS sorgulama sayfasına ulaşabilmesi için ilk olarak sisteme giriş yapması gerekmektedir. Giriş işlemlerini yaptıktan sonra belirtildiği gibi hizmetten yararlanmanız mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgiler dahilinde online olarak GSS sorgulaması yapmak isteyenlerin haberdeki adımları takip etmesi ve E Devlet üzerinden yardım alması yeterliolacaktır. Bu konuda borcu olan vatandaşlar online olarak borçlarını da ödeyebilmektedir. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu web tahsilat hizmetinden yararlanmanız ve form üzerinden GSS borcunuzu seçerek kartınız ile ödemeniz gerekecektir.