Gazete Vatan Logo

GSS Prim Borcu Sorgulama Ve GSS Tescil Kaydı

GSS prim borcu sorgulama ve tescil kaydı işlemlerini internetten yapabilirsiniz. GSS borç sorgulama ve GSS tescil kaydı sorgulama detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanmak isteyenlerin herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan sisteme dahil edilebilmesi mümkündür. Kişilerin sosyal güvencesi bulunmadığı zamanlarda aktarıldığı sigorta türünde kişilerin sorgulama yaparak sisteme dahil olup olmadığını öğrenebilmesi mümkündür. Bu tür işlemlerde GSS tescil kaydı sorgulama yapmanız gerekecektir. Yapacağınız GSS tescil kaydı sorgulama sonrasında sisteme dahil olup olmadığınızı öğrenebilir ve adınıza herhangi bir prim borcu çıkıp çıkmamasını da değerlendirebilirsiniz. Bu bakımdan GSS borç sorgulama büyük yarar sağlayacaktır.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

GSS prim borcu sorgulama işlemleri için E SGM hizmet ekranına giriş yapınız ve buradan borç görüntüleme kısmından GSS hizmetini seçmeniz gerekir. Hizmeti seçmeniz ile birlikte tüm yararlandığınız sigorta hizmetleri tek tek, ayrı olarak yayınlanacaktır. Böylece hangi yıllar ve tarihler arasında sağlık sisteminden yararlandığınızı görebilirsiniz. Bunun yanında tescil kaydı sorgulaması içi herhangi bir aktif sağlık sigortanızın olup olmadığıyla ilgili tablo üzerinden inceleme de yapabilirsiniz. Böylece tekbir sorgulama yaparak aynı ekran üzerinden sağlık sigortası ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Bunun yanında her ay yapmanız gereken prim ödemeleri ile ilgili detaylı tabloları da bilgisayarınıza indirerek görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yapacağınız işlemler sonrasında sigortalınız ile ilgili tüm detayları istediğiniz zaman haberdeki adımları takip ederek görüntüleyebilirsiniz. Böylece Genel Sağlık Sigorta’nızı takip ettiğiniz için prim ödemeleriniz hakkında herhangi bir aksama yapmayacaksınız. Sigortanızı takip etmeniz ile birlikte ayrıca borcunuzun daha da artmasını engelleyebilirsiniz. Yapmayacağınız prim ödemeleri sonucunda sağlık hizmetinden yararlanmanız da mümkün olmayacaktır. Yoksa bu tür durumlarda hem borcunuz artacak hem de hiçbir şekilde güvence olarak sağlık hizmetinden yararlanamayacaksınız. Bu nedenle sağlık sigortasına dahil olan kişilerin tescil kaydı sorgulama yaptıktan sonra ilgili borçlarını takip etmesi ödemelerini zamanında yapması çok önemlidir. Ödemelerinizi internet üzerinden de yapabilirsiniz.

Haberin Devamı