Gazete Vatan Logo

GSS Prim Borcu Sorgulama İşlemleri Ve Gelir Testi Sonucu Sorgulama

GSS prim borcu sorgulama işlemleri ile gelir testi sonucu sorgulama yapılabilmektedir. Gelir testi sonucu sorgulama veGSS prim borcu sorgulama ile ilgili bilgi almak için haberin devamını okuyabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası tüm vatandaşlarımızı kapsayarak sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamıştır.Bu bakımdan sisteme dahilolan vatandaşların aylık olarak düzenli prim ödemesi gerekmektedir. Genel Sağlık Sigortasıiçin ödenecek olan primlerin ise gelir testi sonucuna göre belirlenmesi öngörülmüştür. Bu bakımdan Genel Sağlık Sigortası’ndan yararlanacak ya da yararlanan vatandaşların gelir testi yaptırması zorunludur. Aksi halde sistem tarafından en üst limitler üzerinden hesaplama yapılır ve prim ödemelerinin gerçekleştirilmesi sağlanır. Daha fazla prim ödemesi yapmak istemeyen vatandaşların en kısa süre içerisinde gelir testi yaptırması gerekmektedir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

GELİR TESTİ SONUCU SORGULAMA

Gelir testi yaptırmak isteyen vatandaşlarınbağlı olduğu kaymakamlık’a başvuruda bulunması gerekmektedir. Yapılacak olan başvuru ile birlikte kişilerin gelir testi yapılacak ve bir süre sonra gelir testi sonucu açıklanacaktır. Açıklanan bu gelir testi sonucu ile birlikte kişilerin Genel Sağlık Sigortasıiçin ödemeleri gereken prim miktarı da tekrar hesaplanacak, düzenlenecektir. Hesaplamaya göre geliri belirlenen kriterler altında kalan kişilerin GSS primi devlet tarafından ödenecektir.Bu bakımdan gelir testi yaptırmak ve bu doğrultuda bütçeye uygun bir şekilde GSS primi ödeyerek bu sigortadan yararlanmak isteyen vatandaşlariçin bu iyi bir durumdur.Bu bakımdan tüm vatandaşların gelir testi yaptırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgiler dahilinde gelir testi yaptıran vatandaşların gelir testi sonucu sorgulama imkânından da yararlanması mümkündür. E Devlet üzerinden sunulan bu imkân ile birlikte gelir testi sonucunu öğrenmek isteyen vatandaşların E Devlet üzerinden gelir testi sonucu sorgulama bağlantısının tıklanması yeterli olacaktır.

Gelir testi açıklanmış ise bu sorgulama sonucunda gelir testini de öğrenebilirsiniz. Tüm bu bilgiler doğrultusunda genel sağlık sigortası ile sağlık güvencesinden yararlanmak ve sigortalı olmadığı durumlarda dahi ekonomik bir şekilde sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşların mutlaka gelir testi yaptırması gerekmektedir. Ayrıca girdiğiniz gelir testi sonucunu öğrenmek için gelir testi sonucu sorgulama imkânlarından de yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı