Gazete Vatan Logo

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi yaparak prim borcunuz olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi nasıl yapılır ve GSS ve BAĞ-KUR borç sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

GSS Borç ve BAĞ-KUR Prim Borç Sorgulamaları artık çok kolay!

Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumunun sağlık hizmetinden yararlanmak isteyip tarım ve esnaf sektörü ile uğraşan vatandaşlar bap-kur kurumuna bağlı olmaları gereklidir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanabilmek için her ay düzenli olarak prim yatırması gereklidir. Bu yatırılan primler sayesinde vatandaşlar sağlık hizmetinden yararlanabilir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ayrıca düzenli olarak yatırılması gereken primler tamamladığında ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiğinde bağ-kur kurumu tarafından emekli olabilir ve emekli maaşı alabilir. Bağ-Kur kurumuna her ay ne kadar prim ödemeniz gerektiğini ise bağ-kur borç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Ülkemizde SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumuna bağlı olmayan vatandaşlar için devlet Genel Sağlık Sigortası hizmetini sunmuştur. Genel Sağlık Sigortası belli bir kuruma bağlı olmayan her vatandaşın yararlanabileceği bir hizmettir.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ!

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA İÇİN DAHA FAZLA BİLGİ!

GSS BORÇ SORGULAMA HAKKINDAAYRINTILI BİLGİ!

Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak isteyenler öncelikle gelir tespiti yaptırması gereklidir. Gelir tespiti yaptıranlar eğer askeri ücret veya askeri ücretten daha düşük bir maaş alıyorsa genel sağlık sigortasına minimum ücret ödeyerek yararlanabilir. Genel Sağlık Sigortasına bağlı olan vatandaşlar her ay belli miktarlarda prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir.

Genel Sağlık Sigortasının sağlık hizmetinden yararlanmak isteyenler yaşadıkları il veya ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmaları gereklidir. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının istediği belgeleri eksiksiz olarak tamamlamalıdırlar. Genel Sağlık Sigortasına ne kadar prim yatırmanız gerektiğini GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet sistemi ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sistemi üzerinden GSS ve Bağ-Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet ana sayfasının sağ tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklandıktan sonra karşınıza 4 farklı sisteme giriş yolu gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu giriş yolları E-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza ve T.C. kimlik kartı ile giriş seçeneğidir. Hangisi sizin için daha basit ve kolay ise o giriş yolu seçeneği ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet ile giriş yolunu seçmektedir.

Bu giriş yolunu seçtiğiniz zaman sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra E-devlet sistemine giriş yapmış olursunuz. E-Devlet şifreniz yok ise istediğiniz PTT şubesine üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu bit nüfus kağıdı ile E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler altında Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. SGK borç sorgulama işlemini bağlı olduğunuz kuruma göre yapabilirsiniz. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri, GSS borç sorgulama işlemini de alt seçeneklerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı