Gazete Vatan Logo

GSS borç sorgulamasını internetten kolaylıkla yapabilirsiniz!

Genel Sağlık Sigortası’nda SGK’ya borç olup, olmadığı online GSS borç sorgulama ile öğrenilebiliyor. GSS borç sorgulama işlemi internette 2 farklı alternatif yolu ile gerçekleştirilebiliyor. GSS borç sorgulama işlemi internette SGK web tahsilat ekranından veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

GSS borç sorgulamasını internetten kolaylıkla yapabilirsiniz!

Türkiye’de 2012 yılı itibari ile uygulanmaya başlanan Genel Sağlık Sigortası (GSS) milyonlarca vatandaşın Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) GSS prim borcunun oluşmasına neden oldu. Modern yüzyıl Türkiye’sinde internet altyapısını etkin biçimde kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu, GSS kapsamında vatandaşların borçlarının olup, olmadığını bilgisini internete ortamından sorgulayabilmeleri için GSS borç sorgulama işlem hizmetini sunmaya başladı. Günümüzde tüm vatandaşlar internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde Genel Sağlık Sigortası kapsamı dahilinde herhangi bir GSS prim borcu olup, olmadığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

2012 yılı itibari ile Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altında yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Bağkur, Emekli Sandığı ve isteğe bağlı sigorta mükellefliği bulunmayan ve sosyal güvence kapsamı altında olmayan tüm vatandaşlar otomatik olarak Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alındı. Genel Sağlık Sigortası kapsamında Türkiye’de sosyal güvencesi bulunmayan vatandaşların sosyal güvence altına alınması ve aynı zamanda da ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede de SSK, Bağkur, Emekli Sandığı ve isteğe bağlı sigortası bulunmayan vatandaşların gelir tespiti yaptırmaları gerekiyor. Gelir testi sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan GSS prim ödemesi hazine tarafından karşılanacak kişiler arasında bulunmayan ve gelir oranına göre SGK tarafından belirlenen GSS prim ödemesini aylık periyotlarda gerçekleştiriyor. Bu çerçevede GSS prim ödemesini zamanında yapmayan vatandaşlar SGK’ ya prim borcu bulunuyor. Bu kapsamda GSS borç sorgulama işlemi internetten yapılarak, online olarak GSS prim borç durumu öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerindeki e-SGK ağı uygulamaları ile birlikte artık internetten GSS borç sorgulama işlemi SGK’ya olan GSS prim borçları öğrenilebiliyor. Bu çerçevede internete erişim sağlanabilen her yerden kullanılabilmekte olan internet altyapısı sayesinde çevrimiçi olarak Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında herhangi bir GSS prim borcu olup, olmadığını da GSS borç sorgulama işlemi ile öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamalarının yer almakta olduğu e-Devlet üzerinden GSS borç sorgulama işlemi oldukça yoğun şekilde gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı