Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama Ve GSS Tescil Kaydı Bilgileri Sorgulama

GSS borç sorgulama nedir? GSS tescil kaydı sorgulama neden yapılmalıdır? GSS borç sorgulama ile ilgili tüm merak ettikleriniz haberimizin devamında.

GSS tescil kaydı sorgulama, Genel Sağlık Sigortası hizmetinden kişilerin yararlanıp yararlanmadığını öğrenmesi ve sigortanın aktif olup olmadığını görmesi için oluşturulan bir hizmettir. Tüm vatandaşların GSS borç sorgulama ve tescil kaydı yapabilmesi mümkündür. Eğer GSS tescil kaydı sorgulama konusunda bilginiz yoksa ve GSS tescil kaydı sorgulama yapmak istiyorsanız, haberimizde belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece internet üzerinden e devlet kapısı aracılığı ile GSS tescil kaydı sorgulama yapabilir ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GELİR PRİM BORCU SORGULAMA

E Devlet Kapısından GSS Borç Sorgulama

Tescil işlemlerinizi yaparken GSS durumunuz ile ilgili bilgi de alabilirsiniz. GSS borç durumunuz için işlem yapabileceğiniz portallardan birisi e devlet kapısıdır. E devlet kapısına giriş yaptıktan sonra sunulan hizmetlerden yararlanarak genel sağlık sigortanız ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. GSS borç sorgulama için ilk olarak e devlet kapısı girişi yapmanız gerekir. Giriş yaptıktan sonra ise kurum menüsünden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu, ardından ise Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama hizmetini seçmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Hizmeti seçmeniz ile birlikte, GSS ile ilgili tüm detaylar sayfada yayınlanmaktadır. Yayınlanan bilgiler, Genel Sağlık Sigortası prim borç detay bilgileri ve Genel Sağlık Sigortası tescil tarih aralıkları şeklinde başlıklar altında yayınlanmaktadır. Bu bakımdan GSS tescil kaydı sorgulama işlemleriniz için tescil başlığı altında bulunan bilgilere bakmanız gerekmektedir. İlgili başlık altında hangi tarihlerde sigortanızın başladığı hangi tarihlerde ise sigortanızın bittiği belirtilmektedir. Böylece GSS tescil kaydı sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

GSS tescil kaydı sorgulama için, belirtilen adımları takip etmeniz ve gerekli giriş işlemlerini yapmanız yeterli olacaktır. E devlet kapısı üzerinden sunulan hizmet için herhangi bir ücret ödemenizegerek kalmadığı gibi istediğiniz zaman borç ve tescil bilgisi için GSS sorgulaması yapabilir, bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı