Gazete Vatan Logo

GSS Borç Sorgulama Sayfasından Online SGK Prim Ödeme

GSS prim borcu sorgulama işlemlerini ayrıntılarıyla sizinle paylaşıyoruz. GSS online prim ödeme nasıl yapılır? GSS borç sorgulama ve online prim ödeme şartları nelerdir? Detaylara bakalım.

GSS borç sorgulama ve online prim ödeme konusunda işlem yapmak için haberdeki adımları takip edebilirsiniz. GSS online prim ödeme hizmeti SGK tarafından sunulan resmi bir hizmet olduğu için sorunsuz bir şekilde GSS online prim ödeme yapabilir ve ne kadar prim borcunuz bulunuyorsa hepsini tek seferde ödeyebilirsiniz. Bu bakımdan online olarak sorgulama yapmanız ve kredi kullanmanız yeterlidir.

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

GSS PRİM BORCU SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ

SGK Web Tahsilat Sayfası

SGK web tahsilat sayfası, sadece GSS online prim ödeme işlemleri için değil, SGK üzerindeki tüm ödeme işlemlerini kapsamaktadır. Bu bakımdan GSS borç sorgulama ve online prim ödeme dışında da ilgili servisi kullanmanız mümkündür. GSS dışındaki ödemeleriniz için ekranda yer alan sorgu türü ve sorgu tipi seçeneklerinden uygun olanlarını seçmeniz gerekmektedir.

SGK Sorgu Türü Seçenekleri

İlgili sorgulama ekranında yer alan sorgu türü seçenekleri üç seçenek olarak sunulmuştur. 4A iş veren ödemeleri, 4B sigortalı ödemeleri ve diğer ödemeler olmak üzere sunulan seçeneklerden hangi ödemenizi yapmak istiyorsanız, o ödemeye uyan seçeneği seçmeniz gerekmektedir. Bu bölümden yapacağınız seçim sonrasında sorgu tipi bölümünde bu seçeneğe ait hizmetler sunulmaktadır. Böylece sorgu tipi bölümünden de ödemenize uygun olan seçeneği seçmeniz yeterlidir.

Haberin Devamı

Seçeceğiniz hizmet türüne göre sorgulama yapabilmeniz için gerekli olan bilgi alttaki alanda sizden istenecektir. Son olarak bu alana sizden istenen bilgiyi girmeniz ile birlikte sorgulamanız yapılacak ve borç durumunuz görüntülenecektir. Gerek GSS online prim ödeme, gerekse de tüm borçlarınızı ödeme konusunda belirtilen şekilde işlemlerinizi yapmanız yeterlidir.

GSS online prim ödeme ve diğer ödemeleriniz için GSS borç sorgulaması yaptıktan sonra borcunuzun yanında yer alan ödeme yap bağlantısını kullanmanız gerekmektedir. Ödeme yap demeniz ile birlikte SGK ödeme ekranı açılacak ve kart bilgilerinizi girmeniz istenecektir. Böylece GSS online prim ödeme işlemlerinizi kolay bir şekilde sizler de yapabilirsiniz.

Haberin Devamı