Gazete Vatan Logo

GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu öğrenin!

GSS borç sorgulama işlemi, hiçbir SGK kurumuna bağlı olmayan bireylerin almış olduğu sağlık hizmetleri prim sorgulamasıdır. GSS borç sorgulama ile aylık ödeyeceğiniz prim tutarını öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama ile ilgili daha fazla bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.

GSS borç sorgulama ile prim borcunuzu öğrenin!

Küçük yaşlardan beri bizler bir meslek sahibi olmak ve paramızı kazanmak için uğraşır dururuz. Kendi ilgi ve yeteneklerimiz doğrultusunda almış olduğumuz eğitiminde karşılığı ile beraber bizler birer meslek sahibi oluruz. Olduğumuz bu mesleklerle iş hayatımızı devam ettiririz. Ancak elbette ki hayatımızın son dönemlerine kadar bizler çalışmayız. Ancak para gelmesi için emekli oluruz. Emekli olabilmek içinde çalışırken yapmamız gereken bazı sorumluluklar vardır. Emekli olabilmek için gerekeli olan koşullardan ilki bağlı olmuş olduğumuz sosyal sigortanı tüm primlerini eksiksiz ve tam bir şekilde ödenmiş olması gerekir.

Bir de belli bir yaşı doldurmuş olmamız gerekir. Bu nedenle vatandaşlar işe başlayıp sigorta girişlerini erken yaptırmak isterler ki daha genç yaşta emekli olma şansına sahip olsunlar. SGK, GSS ve BAĞ KUR kuruluşları bu hizmeti bizlere vermek için hazırlanılmıştır. Her vatandaş sahip olduğu mesleğe göre bu kurumlara prim öderler. Ancak ülkemizde işsizlik oranı da oldukça fazladır. İşsiz olan vatandaşlar bu imkânlardan yararlanmayacak mı? Elbette ki yararlanabilecekler. İşsiz vatandaşlarda yukarı da belirtilen GSS kurumuna bağlı olarak fırsatlardan yararlanabilirler.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

GSS BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK veya bağ­kur kurumlarına bağlı olmayan yani hiç bir sosyal güvencesi olmayanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortasını hizmetini sağlamıştır. Hiç bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar bu hizmetten yararlanabilmektedir. GSS hizmetinden yararlanabilmek için ilk olarak yaşadığınız şehrin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitmeleri gereklidir. Burada gelir tespiti yaptırdıktan sonra bazı belgeler ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına GSS için başvurmaları gereklidir. GSS için başvurunuzu tamamladıktan sonra gelirinize göre bir borç karşınıza gelecektir. Bu yatırmanız gereken primleri yatırdığınız sürece Genel Sağlık Sigortasının sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne kadar prim yatırmanız gerektiğini ise GSS borç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini de internet üzerinden E­Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. SGK, GSS ve Bağ­Kur borç sorgulama işlemi için ilk olarak E­Devlet sistemine giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E­Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E­Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E­Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E­Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer herhangi bir PTT Kurumuna giderek 2 TL karşılığında E­Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan bölümlerden E-Hizmetler bölümüne giriş yapmanız gereklidir. E­Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt bölümlerinden istediğiniz borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bağ­Kur borç sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun alt hizmetlerinden birisi olan 4B hizmetleri bölümü altından 4B borç durumu bölümünü seçmeniz gereklidir. GSS için yatırmanız gereken prim miktarlarını ise GSS borç sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. GSS borç sorgulama işlemini ise diğer hizmetler seçeneği altından Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir.

Haberin Devamı