Gazete Vatan Logo

Grupta aday şov!

Başbakan Erdoğan AK Parti grubunda 5’i büyükşehir 10 ilin belediye başkan adayını açıkladı

Grupta aday şov!

Aralarında Gökçek ile Özhaseki’nin de bulunduğu 6 başkan yeniden aday gösterildi.

Başbakan Erdoğan, yerel seçimler için 5 büyükşehir ve 5 il olmak üzere 10 adayını dün partisinin grup toplantısında gövde gösterisi niteliği taşıyan bir törenle açıkladı. AK Parti’nin 10 adayının açıklandığı grup toplantısından notlar şöyle:



- TRİBÜNLER DOLDU: Adaylıkları açıklanacak isimleri destek için illerden gelen partili heyetleri sabah erken saatten itibaren salona akın etmeye başladı. Salonun iki katlı balkonlu bölümüne yerleştirilen partililer, grup toplantısı öncesi attıkları sloganlarla illerinin sesini medyaya duyurmaya çalıştı. Adaylara eşlik eden il başkanları ve danışman ordusu milletvekillerinin yerlerine oturunca çok sayıda milletvekili ve partili ayakta kaldı. Bu nedenle katılımcılarla grup görevlileri ve TBMM polisleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

- KLİPLİ TANITIM: Erdoğan grup toplantısında adaylarını, her ilde iktidarları döneminde gerçekleştirilen yatırımları gösteren görüntülü ve müzikli klipler eşliğinde tanıttı. İllerde yaptırılan cezaevlerinden hastanelere, okullardan raylı sisteme kadar icraatları anlatan 3 dakikalık görüntüleri içeren kliplerde AK Parti’nin 2011 seçim şarkıları kullanıldı.

- TEMPO TUTTU: Yaklaşık 1,5 saat süren aday tanıtımında Erdoğan’ın zaman zaman çalan müziğe eliyle tempo tutarak eşlik ettiği görüldü. Aday açıklamalarının ardından belediye başkanlarının kısa özgeçmişleri katılımcıların bilgisine sunuldu.

- “EVEEET...”: Erdoğan adaylık açıklamalarına Gümüşhane’den başladı, Ankara ile bitirdi. Erdoğan, Gökçek’in isimini açıklamadan önce “Eveeet sıra geldi Ankara’ya” dedi. Başbakan, 3 dakikalık klibin ardından, “Keşke 20 yıl öncesinin görüntüleri de burada olsaydı da mukayase edebilseydiniz. Ama bu gördüklerinizi hala görmezlikten gelenler var. Ancak halkımız gördüğü için Ankara’da ne yerelde ne genelde iktidarı AK Parti’den başkasına vermiyor. 1994’ten bu yana Belediye Başkanımız Melih Gökçek Bey’den başkasına Ankaralı asla teveccüh göstermedi” diyerek, adaylarının yine Gökçek olduğunu ilan etti. Erdoğan’ın adaylığını açıkladığı anlarda Gökçek twitter hesabından gülen yüz sembolü atması dikkat çekti. Gökçek’e oğulları Osman ve Ahmet Gökçek de eşlik etti.

- DİLİ SÜRÇTÜ: Erdoğan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç’u açıklamadan önce “Şimdi de Sütçü Nine’nin diyarı Kahramanmaraş’a gidiyoruz” dedi. Ancak Kahramanmaraş Sütçü İmam’ın memleketi olarak biliniyor. Başbakan Erdoğan tanıtım videosunun ardından hatasını düzelterek Kahramanmaraş’a “Sütçü İmam’ın memleketi” dedi.

- 3 ÇOCUK: Kahramanmaraş’ın büyükşehir olarak yeni bir döneme gireceğini dile getiren Erdoğan, mevcut başkan Mustafa Poyraz’a bugüne kadarki çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Erdoğan K.Maraş’ta seçim yarışına girecekleri yeni adayları Fatih Mehmet Erkoç’un özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüdeki Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’a yönelerek “Çocuk yok mu?” diye sordu. Olmadığını öğrenince de yeni evli olduğu öğrenilen Erkoç’a, “Fatih’in tabii açığı kapatması lazım” diyerek çocuk tavsiyesinde bulundu.

- HATIRA FOTOĞRAFI: Erdoğan her adayı açıkladıktan sonra, o ilin bakan, milletvekilleri ve il başkanlarını yanına alıp ellerini havaya kaldırarak basın mensuplarına poz vermeyi de ihmal etmedi. Erdoğan fotoğraf çekimi sırasında en uçta kalan kadın milletvekillerine özel hassasiyet gösterip, adayın hemen yanına çağırarak kareye girmelerini sağladı.

- YILDIRIM SLOGANI: Adaylar açıklanırken, İzmir’den gelen partililer, “İzmir’e Binali Yıldırım gerek” diye tempo tutmaları dikkat çekti.



İskoçlar da izledi

AK Parti Grup Toplantısı’nı İskoç yerel kıyafeti giyen bir grup misafir de izledi. Bu kişilerin, Mel Gibson’un “Cesur Yürek” filmini çektiği İskoç kenti Stirling’in Belediye Başkanı Michael Anthony ve beraberindeki heyet olduğu öğrenildi.



TOKİ mağduru dışarı çıkarıldı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın konuşması sırasında izleyici sıralarında bulunan bir kadın elindeki çantasını havaya kaldırarak, “Başbakanım, Başbakanım” diye bağırdı. Kadın emniyet görevlileri tarafından salonun dışına çıkarıldı. AK Parti grup toplantısı sürerken kuliste Hatun Öner adlı TOKİ magduru olduğunu iddia eden kadın ile TBMM güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. Sessiz olması ve derdini anlatması istenen Öner çığlıklar atmaya devam edince yaka-paça sürüklenerek bahçeye çıkartıldı. Polisin kadına sert müdahalesine çevredeki basın mensupları tepki gösterirken, TBMM yetkilileri sözkonusu kişinin sabah AK Parti il başkanlığına giderek “Siz benim sorunumu çözmüyorsunuz, ben de gider Meclis’te eylem yaparım” tehdidinde bulunduğu bilgisini verdiler.

Haberin Devamı