Gazete Vatan Logo

Grup Yorum üyeleri tutuklandı

DHKP-C Operasyonunda gözaltına alınan bazı Grup Yorum üyelerinin de arasında bulunduğu 8 kişi tutuklandı

Grup Yorum üyeleri tutuklandı

İSTANBUL Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri terör örgütü DHKP-C ile ilgili yaptıkları çalışmalarda, Ağustos ayında Sancaktepe'de toplantı halinde yakalanarak tutuklanan bölge ve il sorumlularının yerine yenilerinin belirlenmesi için toplantı yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti.

4'Ü KADIN 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

TEM ekipleri yaptığı fiziki ve teknik takibin ardından 18 Kasım Cuma günü Okmeydanı'nda bulunan İdil Kültür Merkezi'nde toplanacaklarını belirleyerek operasyon kararı aldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ve TEM Özel Tim ekiplerinin aynı gün yaptığı operasyonda aralarında Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu 4'ü kadın 11 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda basılı ve dijital örgütsel dokümana el konuldu.

SUÇ KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Gözaltına alınan Grup Yorum üyeleri ve diğer şüphelilerin yapılan detaylı sorgulamasında Ali A.'nın 11 suçtan, İnan A.'nın 7 suçtan, Abdullah Ö.'nün 6 suçtan, Dilan P.'nin 6 suçtan, Selma A'nın 5 suçtan, Sultan K.'nın 2 suçtan, Fırat K.'nın 1 suçtan, Helin B.'nin 3 suçtan kayıtlarının bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelilerin emniyette verdikleri bilgiler doğrultusunda polis ekipleri, DHKP-C'nin bazı illerindeki örgüt sorumlularının belirlenmesi için toplantı yaptıklarını söylediklerini öne sürdü.

Haberin Devamı

8 TUTUKLU, 3 SERBEST

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemleri dün tamamlanan şüpheliler Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına sevk edildi. Bazı Grup Yorum üyelerinin de arasında bulunduğu Ali A., İnan A., Abdullah Ö., Dilan P., Selma A., Sultan K., Fırat K., Helin B., tutuklanırken, Musa V., Cemil V., Mehmet V. hakkında adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.