Gazete Vatan Logo

Gripte bilanço ağırlaşıyor

Sağlık Bakanlığı domuz gribinden 20 kişinin daha öldüğünü açıkladı

Sağlık Bakanlığı, pandemik grip nedeniyle çeşitli illerde 20 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini belirterek, pandemik gripten yaşamını yitirenlerin sayısının 60’a ulaştığını açıkladı. Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısının ise 202 olduğu, bunlardan 40’ının takip ve tedavisinin yoğun bakımlarda sürdürüldüğü, 11 hastanın da solunum cihazına bağlı olarak takip edildiği belirtildi. Açıklamada, aşılama çalışmalarının başlamasından bu yana hacı adayları ve sağlık çalışanlarından (güvenlik ve temizlik hizmetlerinde çalışan sözleşmeli personel, idari işlerde çalışan personel, eczacılar, serbest çalışan diş hekimleri de dahil olmak üzere tüm sağlık çalışanlarından toplam yaklaşık 250 bin kişinin aşılandığı kaydedildi.

30 saniyede virüsü yok eden jele bilimsel onay

DOMUZ gribinde panik büyürken, hastalıktan korunmak için alınacak önlemlerin başında hijyen geliyor. Bu konuda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ilk ve tek antibakteriyel jel olan Pürel, pazarın yüzde 95’ini elinde tutuyor. İstanbul Üniversitesi’nde yapılan testlerde Pürel’in sürüldükten sonra 30 ile 60 saniye içinde domuz gribi virüsünü yok ettiği kanıtlandı. Son 2 ayda iç pazardaki satışlarının yüzde 300 arttığını söyleyen Çarmıklı Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Osman Çarmıklı, “Merdiven altı üreticiler de hızla artıyor. Vurgun çeteleri oluştu.

Pürel raporlu tek ürün

Jel alırken içeriğine ve Sağlık Bakanlığı onayına dikkat edin. Aksi halde ürün körlüğe bile neden olabilir” dedi. Türkiye’yi 1998 yılında suya ve sabuna dokunmadan kullanılan ilk el dezenfektanı olan ve yalnızca eczanelerde satılan Pürel ile tanıştıran Çarmıklı Şirketler Grubu, Pürel’in antiviral etkinliğini, H1N1 testlerinin yapıldığı ender merkezlerden olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji ve Temel İmmünoloji Bilim Dalı Laboratuarı’na bilimsel testlerle onaylattı. Osman Çarmıklı, bu nedenle tüketicilerin ürün alırken marka ve isme dikkat etmeleri ve etkinliği klinik raporlarla kanıtlanan ürünleri tercih etmeleri gerektiğine dikkat çekti. İç pazarda Pürel satışlarının son iki ayda yüzde 300’lük bir artış gösterdiğine dikkat çeken Çarmıklı, “Bu oran 3.5 milyon dolarlık bir satışı ifade ediyor. Bir o kadar da yurtdışından gelen talepler var. Kurumsal firmalar, banka ve hastanelerin toplu jel siparişleri oldu” dedi

Haberin Devamı