Gazete Vatan Logo

Grip olunca korona bulaşır mı? Bilim insanları yanıtladı

Bilim insanları, başka solunum yolu virüsü taşıyanların da corona virüse yakalanabileceğini açıkladı. Yapılan bir çalışmada corona virüsten muzdarip 5 kişiden 1'inde diğer solunum virüslerinin de bulunduğunu ortaya çıktı.

Grip olunca korona bulaşır mı? Bilim insanları yanıtladı

Dünya genelinde Türkiye dahil 190'ı aşkın ülkede görülen yeni tip koronavirüs, yaz aylarında etkisini yitirir mi? Farklı bir solunum virüsüne sahip insanlar koronavirüse yakalanmaz mı? Bu iddialara bilim insanlarından yanıt geldi. ABD'de yapılan yeni bir çalışmaya göre; koronavirüs tanısı konulan her beş kişiden biri farklı bir solunum virüsüne sahip.


İtalyan virolog Roberto Burioni, Mart ayının ortalarında, yaz aylarında daha sıcak havanın dünya çapında en az 39 bin insanın ölümüne neden olan koronavirüs pandemisini frenlemeye yardımcı olacağı iddialarını reddetti.


Stanford Tıp Fakültesi'nde acil tıp klinik profesörü Ian Brown tarafından yapılan bir ön analiz, koronavirüsten muzdarip beş kişiden birinde diğer solunum virüslerinin de bulunduğunu ortaya koydu.

Koronavirüs için test edilen 562 kişinin analiz edildiği çalışma da var. Burada da ortak bir solunum virüsü tanısı konmuş yaklaşık 10 kişiden birinin koronavirüs ile birlikte enfekte olduğu bulundu. Bu durum, insanların başka bir viral solunum yolu hastalığı varsa koronavirüse yakalabileceğini gösteriyor.

Haberin Devamı