Gazete Vatan Logo

Greenpeace ‘güneşe yelken aç’ diye geldi güneşi bulamadı

Greenpeace ‘güneşe yelken aç’ diye geldi güneşi bulamadı

Uluslararası çevreci sivil toplum kuruluşu Greenpeace’in simgelerinden “Rainbow Warrior” gemisi, “Güneşe yelken aç” sloganıyla çıktığı Türkiye turunda İstanbul’a geldi. Kuruçeşme’de demirleyen gemide, “Güneşe yelken aç” sloganıyla Türkiye’de güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmak için başlatılan proje kapsamında basın toplantısı düzenlendi. Ancak İstanbul’un yoğun bulutlu havasında güneşi görmek mümkün olmadı.

Toplantıya “Güneşin kahramanları” olarak adlandırılan güneş enerji sistemlerini kullanan Sinop’tan ev hanımı Kezban Karaman, İzmir’den çoban Mustafa Kahya ve Greenpeace gönüllüleri katıldı.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanya Sorumlusu Duygu Kutluay, “Yılda 2700 saatle Avrupa’da en çok güneş alan 2 ülkeyiz. Ancak buna rağmen, güneş enerjisi kullanımında yılda 1600 saat güneşlenmeye sahip Almanya’dan daha az elektrik üretiyoruz. Almanya güneş enerjisi kullanımında bizden 76 kat daha fazla tesise sahip. Bu imkanlara sahipken yüzümüzü teknolojilerden güneşe dönmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı