Gazete Vatan Logo

Grand Yazıcı’ya turist akını

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil yaptığı Marmaris, son dönemde en çok talep gören tatil beldesi oldu. Darbe girişiminin yapıldığı gece saldırıya uğrayan Grand Yazıcı Turban oteli de meraklı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Grand Yazıcı’ya turist akını

Darbe girişimi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tatil için gittiği Marmaris’e rezervasyon yağıyor. Marmaris’te 15 Temmuz darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı ve darbeciler tarafından saldırıya uğrayan Grand Yazıcı Turban’a da ‘merak turizmi’ başladı. Oteli ve o gece yaşananyarı merak edenler, rezervasyon yaptırıyor.

Memura izin yasağı kalkması, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılma kararı turizm kentlerinde sevinç yarattı. Tur operatörlerine rezervasyon yağmaya başladı. En gözde turizm cennetinin 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatilini yaptığı Marmaris olduğu açıklandı. Turizmciler, ilçenin yatak kapasitesi sınırlı olması nedeniyle tatilcileri, son ana kalmayıp, erken rezervasyon yapmaları için uyardı.

Hafızalara kazındı

Marmaris’e olan bu ilgiden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kaldığı ve darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Grand Yazıcı Turban oteli de payını alıyor. Otelin Genel Müdürü İsmail Kuru, “Saldırının gerçekleştiği otelimiz ve çevresini merak edenler ön rezervasyon yaptırmaya başladı. Kamu izinlerin kalkması, Marmaris isminin sürekli medyada yer alması ile bayramı dolu geçireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da ilçede Kurban Bayramı’nda tatil yapmayı planlayanları şimdiden rezervasyon yaptırmaları konusunda uyardı.

Özbozdağ, “Marmaris’e iç pazardan çok sayıda rezervasyon talebi geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te tatil yapması ve darbe girişimi sonrası ilçenin adının tüm Türkiye’nin hafızasına kazınmasının, bu durumda, etkili olduğu anlaşılıyor” dedi.

Marmaris’İN yatak kapasitesinin 70 bin ile sınırlı olduğuna dikkati çeken İsmail Özbozdağ, “İlçemizde tatil yapmak isteyenler, elini çabuk tutup, biran önce rezervasyon yaptırsın. Yerlerini ayırtmadan gelenler sokakta, sahillerde gecelemek zorunda kalabilirler. Şu anda yüzde 70’lik rezervasyon mevcut, Kurban Bayramı’nda yüzde 100 bekliyoruz” dedi.