Gazete Vatan Logo
Magazin Grammy'ye Türkiye'den aday

Grammy'ye Türkiye'den aday

19. Kral Türkiye Müzik Ödülleri "En İyi Film Müziği" Ödüllerine layık görülen Rahman Altın yeni bir rekora imza atmak üzere hazırlanıyor.

Kelebeğin Rüyası Filmine bestelediği müzikler ile; 15. Milano Uluslararası Film Festivalinde, (İtalya) "En iyi film müziği", 13. World Soundtrack Academy, (Belçika) “Halkın seçimi” 46. SİYAD Sinema Ödülleri "En İyi Müzik" ve 19. Kral Türkiye Müzik Ödülleri “En İyi Film Müziği” Ödüllerine layık görülen Rahman Altın yeni bir rekora imza atmak üzere hazırlanıyor.

2015 Şubat ayında 57.si düzenlenecek olan Grammy Müzik Ödülleri Aday listesinde, uluslararası arenada, en favori isimler arasında yer alan Rahman Altın; Dünyanın en büyük ve en prestijli müzik ödülleri platformu Grammy Ödülleri'nde yarışmak üzere hazırlanıyor. Ağustos 2014'de Grammy Aday Adaylarının açıklanacağı ön elemelerde; Amerika’nın ünlü müzik otoriteleri tarafından en güçlü adaylardan biri olarak gösterilmektedir.

Türkiye Grammy Ödülünü Hakediyor

Profesyonel olarak 20 yıldır, yurt içi ve yurt dışında, onlarca farklı mecrada eserler üreterek, Türkiye'yi ve derin kültürümüzü başarılı bir şekilde temsil eden Altın, Grammy Müzik Ödüllerine katılacak adaylar arasında, İngiltere, İtalya, İspanya, Yunanistan ve Ameika Birleşik Devletlerinde yayınlanan 2013 Film Müziği listelerinde, 1 numara olmuş ilk ve tek Türk Besteci ünvanına sahiptir.

Haberin Devamı