Gazete Vatan Logo
Magazin Grammy’e Taylor Swift damgası

Grammy’e Taylor Swift damgası

Bu yıl 58.’si düzenlenen Grammy Ödülleri, önceki gece Los Angeles’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Geceye, ‘1989’ ile ‘Yılın Albümü’ ödülü dahil 3 ödül kazanan Taylor Swift ve Swift’in Kanye West’e cevabı damga vurdu

Grammy’e Taylor Swift damgası

Dünyanın en prestijli müzik ödülleri olarak kabul edilen Grammy Ödülleri’nin 2016 töreni, önceki gece Los Angeles’taki Staples Center’da yapıldı. 83 kategoride verilen ödül töreninde 26 yaşındaki ünlü şarkıcı Taylor Swift, ‘1989’ albümü ile Yılın Albümü, En İyi Pop Vokal Albümü ve En İyi Müzik Videosu ödüllerini alarak gecenin ismi oldu. Ayrıca, Swift, iki kez ‘Yılın Albümü’ ödülünü alan ilk kadın şarkıcı olarak tarihe geçti.

Başarınızı baltalamak isteyenler olacak

2009 yılında MTV Video Music Ödülleri gecesinde Taylor Swift ödül alırken, Kanye West’in sahneye fırlayıp Taylor’ın bu ödülü hak etmediğini söylemesinin ardından iki ünlü ismin yıldızları bir türlü barışmamıştı. Geçtiğimiz günlerde West’in Madison Square Garden’daki defilesinde Swift’i hedef alan şarkı sözlerine genç şarkıcıdan cevap geldi. Swift, ödül konuşmasında isim vermeden şunları söyledi: “İki kez Grammy Ödül Töreninde Yılın Albümü ödülünü alan ilk kadın olarak, yol boyunca başarınızı baltalamak ya da başarılarınızdan yararlanmak isteyen insanlar olacak demek istiyorum. Ama eğer sadece bu işe odaklanır ve bir gün gideceğiniz yere varırsanız etrafınıza bakın ve sizi oraya getiren değerli insanların olduğunu bilin. Bu dünyadaki en güzel duygu bu olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

En fazla Grammy’i U2 aldı

Grammy’i en fazla kazananların başında 22 ödülle U2 ilk sırada yer alıyor. U2’yu 18 ödülle Michael Jackson izliyor. Dünyaca ünlü Türk müzik yapımcısı merhum Arif Mardin, 40 yılı aşkın müzik kariyerinde 15 kez aday gösterildiği ödülü 12 kez kazanmıştı.

MÜZİK dünyasının ‘en büyük gecesi’ olarak kabul edilen törende, Adele, Kendrick Lamar, Justin Bieber ve Lady Gaga sahne aldı. ‘All I Ask’ adlı şarkısını seslendiren Adele, teknik aksaklıklar yaşayınca morali bozuldu. Performanstan sonra “Piyano mikrofonu ile dizeleri arasındaki ses karıştı. Gitar sesine de yansıdı. Uyumsuz ses çıkardı. Olur böyle şeyler” tweet’ini atarak açıklama yaptı.

Sesini kaybedebilir

Törene katılacağını açıklayan Rihanna, son dakikada kararından vazgeçti. Sözcüsü, şarkıcının bronşite yakalandığını ve doktorunun 48 saat içerisinde şarkı söylemesi durumunda ses tellerinin sonsuza kadar zarar görebileceği konusunda uyardığını söyledi.

Haberin Devamı

Gecede ödül alan bazı isimler şöyle:

- Yılın Kaydı: ‘Uptown Funk’, Mark Ronson

- En İyi Pop Solo Performans: ‘Thinking Out Loud’, Ed Sheeran

- En İyi Pop Düet/Grup Performans: ‘Uptown Funk’, Mark Ronson

- En İyi Dans Kaydı: ‘Where Are Ü Now’, Skrillex And Diplo With Justin Bieber

- En İyi Metal Performansı: ‘Cirice’, Ghost

- En İyi Rock Şarkısı: ‘Don’t Wanna Fight’, Alabama Shakes

- En İyi R&B Albümü: Black Messiah, D’Angelo And The Vanguard

- En İyi R&B Performansı: Earned It (Fifty Shades Of Grey), The Weeknd

- En İyi R&B Şarkısı: ‘Really Love’, D’Angelo & Kendra Foster

- En İyi Görsel Medya Film Müziği: “Birdman”, Antonio Sanchez

- En İyi Rap Şarkısı: ‘Alright’, Kendrick Duckworth, Kawan Prather, Mark Anthony Spears & Pharrell Williams

- En İyi Rap Albümü: ‘To Pimp A Butterfly’, Kendrick Lamar

- En İyi New Age Albümü: ‘Grace’, Paul Avgerinos

Haberin Devamı

- En İyi Dünya Müzik Albümü: ‘Sings’, Angelique Kidjo

- En İyi Müzik Filmi: ‘Amy- Amy Winehouse’, Asif Kapadia, James Gay-Rees

- ’En İyi Yeni Sanatçı’ ödülünü 1993 doğumlu Meghan Trainor aldı.

- Gecede, Drones albümüyle ödül kazanan Muse, 2. kez ‘En İyi Rock Albümü’ ödülünün sahibi oldu

Tarihin en kötüleri

Gecenin en dikkat çeken ayrıntılarından biri de konukların giydiği ‘kötü’ kıyafetlerdi. Moda eleştirmenlerine göre; Grammy tarihi boyunca birbirinden enteresan, çarpıcı, iddialı kıyafetler görülmesine rağmen hiçbiri bu kadar kötü olmamıştı.