Gazete Vatan Logo

Gram altın fiyatları düşüşte! Kapalıçarşı'da çeyrek altın ne kadar?

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ediyor. Güne düşüşle başlayan gram altın ne kadardan işlem gördü? Kapalıçarşı'da çeyrek altın kaç liradan satışa sunuldu? İşte piyasalar ile ilgili merak edilen güncel durum...

Gram altın fiyatları düşüşte! Kapalıçarşı'da çeyrek altın ne kadar?

Sürekli dalgalanma halinde olan altın fiyatları yatırımcılarını şaşırtmaya devam ediyor. Kapalıçarşı'da bugün çeyrek altın 234,56 liradan işleme alınırken, gram 143,11 liradan satıldı. Yatırımcılarının ilgi odağı haline gelen altın fiyatları ile ilgili ayrıntılara ve uzmanların yorumlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Altın Fed`in faiz kararı öncesi yükseldi

Altın fiyatları, Fed`in bu akşamki faiz kararı öncesi yukarı yönde hareket etti. ABD merkez bankasının bugün sona erecek iki günlük toplantısında gösterge faizi bu yıl ikinci kez artırması bekleniyor.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 12:31'de ons başına 1,269.52 dolara çıktı.
ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.
Australia & New Zealand Banking Group (ANZ), bugünkü bilgilendirme notunda, "Piyasalar, yılın kalan kısmında faiz görünümü üzerinde odaklanacak" dedi.
ANZ, "Altın , 1970'lerden bu yana, 7 faiz artırımı döneminin biri dışında tümünde yukarı yönde hareket etti. Metal ayrıca, faizlerin göreceli olarak yavaş arttığı dönemlerde de daha iyi performans gösterdi" şeklinde görüş bildirdi.
Çin'de Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 artarak 279.22 yuana çıktı ve dört gün süren düşüşünü durdurdu.
Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Aralık vadeli altın kontratları yüzde 0.4 artarak gram başına 282.35 yuana çıkarken, Aralık vadeli gümüş kontratları yüzde 0.6 değer kazanarak kilogram başına 4,062 yuana ulaştı.
Uluslararası piyasalarda, spot gümüş yüzde 0.3 artarak ons başına 16.9173 dolara çıktı. Platin yüzde 0.7 artışla ons başına 933 dolara ulaştı. Palladyum yüzde 0.2 düşerek ons başına 883.04 dolara indi.

Haberin Devamı