Gazete Vatan Logo

Graffiti filozofu İstanbul'da

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin eserlerini bir araya getiren 'The Art of Banksy' sergisi, dünyada ilk kez İstanbul'da Global Karaköy'de açıldı.

Graffiti filozofu İstanbul'da

Mülteci dramından Katrina Kasırgası'na, Gazze'deki çocuklardan Oscar adaylığına kadar ortaya koyduğu işlerle hemen hemen her yerde karşımıza çıkan biri o. 2010 yılında Time dergisi tarafından 'Dünyanın en etkili 100 kişisi'nden biri seçilmesi boşuna değil. Geçtiğimiz Contemporary İstanbul'daki en pahalı eserin (500 bin sterlin değerindeki 'Öpüşen Aynasızlar') sahibi de oydu. Serginin küratörü Steve Lazarides, "Banksy'nin sanatı gayet basit ve net. Resimlere bakıldığında her şey anlaşıldığı için uluslararası bir etkiye sahip" derken IEG CEO'su Kemal Gürkaynak ise "Ziyaretçiler, bir sergiden çok ötesine, Banksy'nin Londra'sına yolculuk edecekler" şeklinde konuşuyor.

Kissing Coppers (Öpüşen Aynasızlar)

Sanatçının 85 orijinal eseri ilk kez aynı anda bir araya getirildi. Sergideki eserlerin toplam değeri yaklaşık 87 milyon TL. Banksy’nin 'Kırmızı Balonlu Kız', 'Gül Şimdi', 'Hizmetçi' ve 'Öpüşen Aynasızlar' gibi en bilindik eserleri sergide yerini aldı.

İngiltere sokaklarında dolaşabileceksiniz

Haberin Devamı

Banksy'nin perspektifinden uyarlanan Londra sokağı da sergideki sürprizlerden. Telefon kulübesinden metroya kadar her şey birebir yansıtılmış. Bir İngiliz evinin oturma odasından İngiltere sokaklarına, Fahir Atakoğlu ve ABD’li müzisyenlerin bestelediği müzik eşliğinde gezinti yapılabilecek.


Gül Şimdi (Laugh Now)
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle Global Yatırım Holding ana sponsorluğu ve İstanbul Entertainment Group, Piu Entertainment işbirliğiyle gerçekleşen sergi, Global Karaköy'de 29 Şubat'a kadar görülebilecek.