Gazete Vatan Logo
Magazin Gözyaşlarıyla uğurlandı

Gözyaşlarıyla uğurlandı

Ünlü sanatçı Harun Kolçak, dün Teşvikiye Camii’nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Kolçak’ın 26 yıllık dostu Sibel Benekli, “Can dostumu kaybettim” diyerek hıçkırıklara boğuldu.

Gözyaşlarıyla  uğurlandı

Çarşamba akşamı tedavi gördüğü hastanede vefat eden Harun Kolçak’ın (62) cenaze töreni dün Teşvikiye Camii’nde yapıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kolçak’ın 26 yıllık dostu Sibel Benekli, sanat dünyasından Nuri Alço, Fuat Güner, Çelik, Ediz Hun, Zafer Algöz, Ayşegül Aldinç, Gökhan Türkmen, Gülçin Ergül, Tan Taşçı, Ümit Sayın, Hamdi Alkan, Mustafa Ceceli gibi çok sayıda ünlü isim katıldı. Sanatçının kuzenleri Iraz Hantal, Burak Tegül ve Kerem Seyhan taziyeleri kabul etti.

Cenazede ayakta durmakta zorlanan Benekli, “Son bir yıldır hep yan yanaydık. İyileştikten sonra bir an olsun bile karamsarlığa kapılmadı. Gülen yüzü hiç solmadı. Onun yokluğuna hiç alışamayacağım. Can dostumu kaybettim” dedi. Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Ediz Hun “Allah babasına sabır versin çok zor bir durum. Şu anda yaşayan bir efsanedir babası. Yaşayan en büyüğümüzdür. Çok mükemmel ve zarif bir insandı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Örnek sanatçıydı

Cenaze törenine katılan Mustafa Ceceli üzüntüsünü “Gençlerin feyz aldığı bir insandı. Çok cesurdu. ‘Çeyrek Asır 2’de birlikte düet yapacaktık ama nasip değilmiş” sözleriyle dile getirdi. Fuat Güner ise, “Birbirimizi çok severdik, duruşuyla örnek olacak bir sanatçıydı” dedi.