Ayberk Atilla'yı gözyaşları ile uğurladılar

MESUT YILMAZ/MAKARON |  23 Ocak 2017 Pazartesi - 2:30 | Son Güncelleme : 23 01 2017 - 18:11

20 gün önce öğrendiği mesane kanseri hastalığı yüzünden hayatını kaybeden usta oyuncu Ayberk Atilla, son yolcuğuna uğurlandı. Sanat camiasından birçok isim ustanın vedasında bir araya geldi


Mesane kanseri hastalığı yüzünden hayatını kaybeden Ayberk Atilla (71) dün son yolcuğuna uğurlandı. Son olarak ‘Kiralık Aşk’ ve ‘Seksenler’ dizisinde oynayan Atilla için Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nda anma düzenlendi. Anma konuşması yapmak için sahneye çıkan Sinan Bengier, duygulanınca konuşmasını yapamadan sahneden indi. Anma töreninin ardından Şakirin Camii’nde öğlen namazına mutabık kılınan cenaze namazıyla ustaya son kez veda edildi. Törene ve cenazeye sanat camiasından birçok isim katıldı.

‘Kiralık Aşk’ dizisinde birlikte rol aldığı Elçin Sangu ve yıllarca ‘Bir Demet Tiyatro’yla aynı sahneyi paylaştığı Yılmaz Erdoğan’ın katılmaması dikkat çekti. Cenaze namazında göz yaşlarına hakim olamayan Demet Akbağ, “Tiyatromuzun meleğini kaybettik. Onu görünce yüzümüz gülerdi. Aramızdan bir melek daha ayrıldı. Ruhu şad olsun” dedi. Atilla, kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine babasının yanı olan Karacaamet Mezarlığı’na defnedildi.

AYBERK ATİLLA KİMDİR

Ayberk Atilla (d. 18 Eylül 1946, İstanbul, ö. 21 Ocak 2017, İstanbul), Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu.
 
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan sanatçı, sanat hayatına 1967 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda başladı. Sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Altan Karındaş Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üç Maymun Kabare, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi topluluklarda çalıştı. Sinema ve dizi filmlerde de rol alan Atilla, bir süre aranın ardından yeniden tiyatroya dönerek, BKM Oyuncuları kadrosuna katıldı. 2013 yılından beridir Dilek Türker- Tiyatro Ayna oyuncusudur. 12 Ocak 2017 tarihinde kanser hastalığına yakalandığı açıklandı.İBB Şehir Tiyatroları'nda Komik-i Şehir Naşit Bey Oyunu'nun provalarındayken Prömiyere iki gün kala hastaneye kaldırıldı.
 
Bir süredir mesane kanseri tedavisi gören Ayberk Atilla, tedavi gördüğü hastanede 21 Ocak 2017 Cumartesi günü hayatını kaybetti. Ayberk Atilla 70 yaşındaydı.
 
Rol aldığı oyunlar
 
Hadi Öldürsene Canikom : Aziz Nesin - Tiyatro Ayna - 2013 - 2016
Koca Sinan : Hakan Altıner\Fazıl Hayati Çorbacıoğlu - Tiyatro Kedi - 2011
Haraşo Hayatlar : Haluk Işık - Adım Tiyatro - 2010
Bana Bir Seyhler Oluyor : Yılmaz Erdoğan - BKM - 2002
Yalandan Kim Ölmüş : Clive Exton - Tiyatro Kedi - 2000
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? : Yılmaz Erdoğan - BKM - 1998
Fehim Paşa Konağı : Turgut Özakman - Tiyatro Bakış - 1997
Cahide : Nezihe Araz - Tiyatro Bakış - 1996
Çetin Ceviz : Barillet ve Gredy - Tiyatro İstanbul - 1996
Sevdiğim Adam Sevdiğim Kadın : Albert Ramsdell Gurney - Tiyatro Bakış - 1995
Saat 9.05 : Nezihe Araz - Tiyatro Bakış - 1995
 
Filmografisi
 
Kiralık Aşk - 2015 - 2017
Seksenler - 2012 - 2017
Hükümet Kadın 2 - 2014
Hükümet Kadın - 2013
İbreti Ailem - 2012
Leyla ile Mecnun -2012 (konuk oyuncu)
Huzurum Kalmadı - 2011
Babam Sağolsun - 2011
Pulsar - 2009
Neşeli Hayat - 2009
Peri Masalı - 2008
Sevgili Düşmanım - 2008
Gönül Salıncağı - 2007
Kabadayı - 2007
Kötüler Konağı - 2007
Pardon Yani - 2006
Kiralık Oda - 2006
Rüya Gibi - 2006
Bir Demet Tiyatro - 2006
Tadımız Kaçmasın - 2005
Organize İşler- 2005
Hürrem Sultan - 2003
Güneş Yanıkları - 2000
Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? - 1999
Konu Komşu- 1999
5 Maymun Çetesi- 1999
Dış Kapının Mandalları- 1998
Bir Demet Tiyatro- 1997
Baskül Ailesi - 1997
Hastane - 1993
Evlere Şenlik - 1993
Zeki Metince - 1992