Gazete Vatan Logo

Gözü 20 bin zenginde

Lexus, Türkiye’deki ilk showroom’unu Maslak’ta açtı. Premium marka helikopterli hizmetten, şoför eğitimine kadar birçok ayrıcalık sunacak. Lexus, 2.0 litre ve üzeri araç alan 20 bin kişiyi hedefliyor.

Gözü 20 bin zenginde

Toyota’nın merakla beklenen premium markası Lexus, Türkiye pazarına girdi. Lüks marka Türkiye’deki ilk showroom’unu İstanbul Maslak’ta hizmete açtı. 1.000 metrekarelik satış noktasında IS, GS, LS, NX, RX ve RC modelleri müşterilerin beğenisine sunuldu.

Toyota Satış ve Pazarlama CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Türkiye’de Lexus markasının uzun zamandır heyecanla beklendiğini belirterek, “Lexus sadece lüks bir otomobil markası değil, bir yaşam biçimi. Lexus’la lüks kavramı yeniden şekillenecek” dedi.

Yılda 1.000 adet satacak

Bozkurt, markanın ayrıcalıklarını şöyle aktardı: “Showrooma gelmek isteyenlere randevuyla 7 gün/ 24 saat hizmet vereceğiz. Her Lexus sahibinin özel bir danışmanı olacak. İhtiyaç durumunda helikopter göndereceğiz, TIR’la araçlarını transfer edeceğiz. Lexus sahiplerinin şoförlerine eğitim programı da hazırladık.”

Bozkurt, Lexus’un yeni geliştirdiği 2.0 lt’lik motorların Türkiye’deki vergi sistemi açısından müşterilere avantaj sağlayacağını belirterek, “Amacımız 2.0 litre ve üzeri lüksleri tercih eden 20 bin müşteri. Bu yıl için hedefimiz 250 adetlik satış. 5 yıl içerisinde yılda 1.000 adetlik satışa ulaşmayı istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bozkurt, Lexus’un İstanbul dışında Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’da yeni showroomlar açacağını ekledi.

Toyota Başkanı test edip onaylıyor

Ali Haydar Bozkurt, Lexus modellerindeki işçilik kalitesindeki detaylara dikkat çekerek, “Buna detaylara özen göstermek diyemeyiz. Bu detaylar konusunda bir takıntı. Bugün, Lexus Amerika’da o kadar çok seviliyor ki, birçok aile çocuklarına Lexus ismini veriyor. Bu titizliği Toyota Başkanı Akio Toyoda da devam ettiriyor. Toyoda, Lexus üretiminin bütün aşamalarını takip ediyor ve bizzat kendisi otomobili test etmeden üretime geçilmiyor” diye konuştu.