Gazete Vatan Logo

Gözleriyle değil dokunarak görüyorlar

"Görmenin Ötesinde" adlı sergide, görme engelliler fotoğraflarını, 3D yazıcıyla kabartılan eserler sayesinde dokunarak hissedebiliyor.

Gözleriyle değil dokunarak görüyorlar

Doğuştan ya da sonradan bir sebepten ötürü görme engelinizin olduğunu düşünün. En güzel hatıralarınız bir fotoğraf karesinde fakat o an, yalnızca aklınızda kalanlarla canlanıyor. Acaba o kareye parmaklarınızla dokunarak o ana gidebilir ve hissedebilir misiniz?

İşte Zorlu Holding desteğiyle, Gayrettepe Metro İstasyonu'nda yer alan Turkcell Diyalog Müzesi’ndeki “Görmenin Ötesinde” sergisinde görme engelli insanlar, kendi hayatlarından kesitler taşıyan fotoğraflarını, üç boyutlu yazıcı teknolojisiyle kabartılan eserler üzerinden hissetme, şansı yakalıyor. 21 Mayıs'a dek görülebilecek sergide 18 görme engelli insanın yer aldığı bir fotoğraf ve o anın hikayesini belirten yazı bulunuyor.

Zorlu Holding Kurumsal İletişim Müdürü Aslı Alemdaroğlu, “Sahip olduğumuz teknolojiyi toplumsal hizmete sunup, insanların hayallerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamaya çalışıyoruz” diyor.

24 yaşındayım ve ilk defa kendimi gördüğümü hissettim

Sergide, doğuştan görme engelli Geylani Akçay'ın en sevdiği hayvan olan atla çekilmiş fotoğrafı bulunuyor. Aynı zamanda tiyatroyla uğraşan Akçay, “Doğduğumdan beri aynada, herhangi bir fotoğrafta hiç kendimi görmedim. O kabartmaya dokunarak, 24 yılda ilk defa kendimi gördüm”sözleriyle duygularını ifade ediyor.

Haberin Devamı