Gazete Vatan Logo

Gözler sergide, gönüller patilerde…

Lucca’da 14 Mart’ta açılacak “Yuva Beklerken” sergisi, terk edilmiş hayvanlar için farkındalık yaratılmasını amaçlıyor.

Gözler sergide, gönüller patilerde…

Lucca, 14 Mart Salı günü Aslı Aybars ve Murat Esibatır’ın karelerinden oluşan “Yuva Beklerken” başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Hayvanların üzerinde sahipleri tarafından terkedilmenin yarattığı etki ve onların hiç ümitlerini kaybetmeden yeni yuva bekleme temaları üzerine kurgulanan serginin tüm geliri, HAYTAP ile Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği yararına sahipsiz hayvanların bakım ve tedavisi için kullanılacak.

Sergi, hayvan sahibi olmak isteyenlerin satın almak yerine, geçici hayvan bakım merkezlerinden sahiplenerek, terk edilmiş hayvanlara ikinci bir şans verilmesini amaçlanıyor. Bu konuda farkındalık yaratmak ve sahiplendirmeyi özendirmek için hazırlanan sergi, Anatolia Hayvan Hastanesinin tedavi sponsorluğunda gerçekleşecek. Sergi, 21 Mart’a dek 17:00 -?20:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Işık ve renklerin sihirli dünyası

Türkiye’nin en önemli heykeltıraş sanatçılarından olan Mehmet Aksoy’nun “Çekicin Rüzgarındaki Ezoterik İllüzyonlar” isimli sergisi 23 Şubat’ta Anna Laudel Contemporary’de açıldı. Sergi, usta sanatçının ilk defa bu sergide sunulacak olan yeni çalışmalarının yanı sıra 55 yıllık sanat birikiminin izlerine tanıklık etmemizi sağlayacak son dönem işlerini kapsayan değerli bir seçki sunuyor. Mehmet Aksoy’un ışıkla beslenerek melodiye dönüşen heykelleri, Yesemek’teki heykel atölyesinde çalışan Hititli’den, Afrodisias’taki Yunan ustalarına uzanan bir geleneğin devamında form bularak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

(20 Nisan’a dek, pazartesi hariç, 12:00-19:00 arasında görülebilir.)